28 Temmuz 2012 Cumartesi

GALETA UNLU LAZANYA

Ramazan geldi sofralar şenlendi her evde eminim. Pek sık yapılmayan bir çok tarif sofralarda boy gösteriyor.
Şimdiki tarifim geçen sene ilk defa yapıp fotoğraflayamadığım için yayınlayamadığım bir ana yemek öncesi aparatif.
Benim lazanyada seçimim "Barilla". Diğer makarna çeşitleri de gayet başarılı ama lazanyasının üstüne tanımam.
Tarife geçecek olur isek lazanyaları hafif kıvrılacak kadar haşlayı iç malzemesi ile doldurup rulo sardıktan sonra önce çırpılmış yumurta ardıdan galeta unna bulayıp fırın tepsisine dizeceğiz. Gayet kolay ve şık bir tarif yine.
MALZEMELER
10 adet lazanya yaprağı
1 adet yumurta
Galeta unu
İç harcı için;
150 gr (minik doğranmış) kuşbaşı et7tavuk
1 adet soğan
3-4 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
8-10 adet mantar 1 küçük havuç
10-15 dal maydanoz.
Tuz, karabiber, pul biber
sıvı yağ
Başamel sos için;
1 tbsp tereyağı yada margarin

1/4 tsp muskat
6 tbsp un
3 cup süt
Ayrıca 100 gr kaşar peyniri/rende
Ölçüm tablosu için tık.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
İç harc için; Kuşbaşı eti kızgın yağda soteleyelim. Ayrı bir tavada sırası ile soğan, mantar dilimleri, kıyılmış biberler ve rende havucu soteleyelim. en son kıyılmış maydanoz tuz ve baharatlarını atıp şöyle bir karıştırıp ocaktan indirelim. bir kenarda soğumaya bırakalım.
Başamel sos için;Tereyağını tavada eritelim. Unu ekleyip kavuralım. sütü azar azar ekleyip bir yandan da topaklanmaması için çırpmaya başlayalım. En son pişen sosu plenderden geçirip pürüzsüz bir kıvam aldıralım. Muskat ve karabiberi ekleyip şöyle bir karıştıralım.

Büyük ve geniş bir tencerede suyu ısıtalım ve lazanyaları çok hafif sadece eğilip bükülecek kadar haşlayalım.
Lazanya yapraklarına başemel sos serpip kaşar rendesi serpelim.
Ardından lazanyaların  bir ucuna iç harçtan koyup rulo saralım.
Ruloları önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine rulo lazanyaları dizelim.
Lazanyaları üzeri kızarana dek 20 dakika pişirelim.
Ahçının notu:Arzuya fırınlamanın göre son 5 dakiasında lazanyaların üzerine kaşar rendesi serpebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Inspiring story there. What happened after? Thanks!
Here is my page my article tools