3 Şubat 2012 Cuma

KANDİL SİMİDİ ve HAYIRLI KANDİLLER


50 Adet simit iiçin MALZEMELER

250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta(Akı üzerine susamı yapıştırmak için ayrılacak)
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt


Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağının içine tüm malzemeleri yumurta akı hariç ekleyelim.

Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım.
fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım.  
Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartalım.Simit sekli verip,önce yumurta akina sonra da susama bulayarak yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
simitleri fırında çok fazla kızarmasına izin vermeden pişirelim.
afiyet olsun.

1 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Mahlepli çok güzel olur.Mis gibi kokar.Ellerinize sağlık.