17 Şubat 2012 Cuma

ANANASLI KEK

Tarif Martha Day'in "Dünyanın En Güzel Tatlıları"  kitabından alınmıştır.

MALZEMELER

115 gr ½ cup tereyağı
225 gr 1 cup esmer şeker
450 gr dilimlenmiş ve uyu alınmış ananas
4 adet sarısı ve akı ayrılmış yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 cup süt
1 tutam tuz
90 gr ½ cup toz şeker
85 gr ¾ cup un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu



Fırını önceden 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım.
25 cm lik tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
Esmer şekeri tavaya boşaltalım ve eriyene kadar karıştıralım. Ananas dilimlerini üzerine dizelim.

Bir kâsede yumurta sarılarını kalan tereyağını ve limonu iyice karıştıralım.
Yumurta aklarını köpüğümsü hal alana dek mikser ile çırpalım.
Yumurta aklarına 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip iyice karıştıralım ve bir önceki karışıma ekleyelim. Sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Unu ve kabartma tozunu bir kaba alıp yumurtalı karışımı üç parti halinde ekleyelim.
Hamur karışımını ananasların üzerine dökelim.
Keki yaklaşık 30 dakika pişirelim. Kürdan testinden geçirip fırından çıkartalım.

Kek hala sıcak iken bir servis tabağını genişçe bir kızartma tavasının üzerine koyup ters çevirelim.

Tercihe göre sıcak yada soğuk servis edelim.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: