2 Aralık 2012 Pazar

İKİ PEYNİRLİ RULO BÖREK

Yıllarca bu böreğin adı ANNEMİN BÖREĞİ idi. Bloğa eklemeye karar verince kendisine bir isim bulmak şart oldu. Tarifi telefonla aldığımdan beri çok sık olmasada ara sıra yaparım. Her yapışımda aynı şekilde yumuşacık ve mis gibi börekler olur. Yapılışı tam olarak bir börek gibi değil. Rulo pohaça gibi aslında. Bu nedenle Rulo Pohaça da denebilir kendisine..
MALZEMELER
1 cup yoğurt
200 gr yumuşamış margarin/tereyağ
1 adet yumurta + 1 adet yumurta akı
Tuz, kabartma tozu
4,5 cup bardağı un
İÇİ; Beyaz peynir
     Kaşar peyniri
     Maydanoz/dereotu 
ÜZERİNE; Yumurta sarısı
         Susam, çörek otu, haşhaş tohumu/tercih sizin
Unu eleyelim.
Hamur yoğuracağımız kaba alım ortasını açalım.
Margarin, yumurta ve akı, tuz, kabartma tozunu unun ortasına alalım.
Tüm malzemeleri özleşene dek karıştırıp yoğuralım.
Hamuru steç folyo ile sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
Bu arada maydanozu kıyalım ve beyaz peynir ile karıştıralım.    
Kaşar peynirini rendeleyelim.
Hamuru dolaptan çıkartıp ikiye bölelim.
Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp çalıştırmaya başlayalım.
Her bir hamura rulo şekli verip merdane yardımı ile 1–1,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde bir hamur açalım.
Hamurun ortasına maydanozlu peyniri döşeyelim.
Ardından kaşarı beyaz peynirlerin üzerine serpelim.
Hamurun uçlarını karşılıklı üst üste gelecek şekilde kapatalım.
Elimiz ile biraz bastırıp birbirine yapışmasını sağlayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
Ardında hamuru 3 cm kalınlığında dilimleyip üzeri yağlı kâğıt kaplı tepsiye dizelim.
Börek/pohaçaları üzerleri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.
Bu hafta sonu nostaljik olmuşum bennn:)

3 yorum:

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Çok seviyorum böyle tarifleri, nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

Cafe Portakal dedi ki...

güzel bir börek çayın yanıda hep isteniliyor değil mi?

ellerine sağlık
sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık sevgiler..