25 Kasım 2012 Pazar

SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBASI

Brokoli severlere bayram ettirecek bir tarif yine. Bu kadar broklinin bir hikayesi var elbet. 
Malesef bizim evde brokli pek sevilen bir sebze değil. Ben hariç:( Gerçi kardeşlerim çok severler ama onlarda bizimle yaşamıyorlar malesef.Geleneksel bir damağı olan anne-babam ise  özellikle annem brakın yemeyi çoğu zaman denemeyi bile reddeder. Babam bu konuda daha esnektir. Önce tadar sevmez ise yemez. Bu sefer yaptığım brokoli salatasını pek beğenmedi malesef.
Bende Kalanı biraz makarna yapıp tükettim. En son parçası da bu çorba oldu.
Tam buğday unlu makarna salatası ve brokli salatasından kalan kısmı da değerlendirip bu haftayı brokoli ile açıp brokli ile kapattım:) 
MALZEMELER
7-8 çiçek brokoli (yaklaşık 200 gr)
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sebze suyu +su
2 su bardağı süt
Tuz,Kkrabiber

Brokolilerimizi yıkayıp süzelim.1 bardak sıcak su dolu bir tencereye buharda pişirme aparatını yerleştirip broklileri 10 dakika kadar haşlayalım. Haşlama suyunu bir kenara ayıralım.Suymuzu hem lezzet hem renk vermesi için  çorbamıza ekleyeceğiz.
Bir tencerede sıvı yağ ile iri parçalar halinde doğradığımız sarımsakları 1 dakika kadar kavuralım.
Üzerine iki yemek kaşığı unu ekliyelim. Un ve yağ iyice kokana kadar kavuralım.2 su bardağı sütüm azar azar tencereye ekleyelimBir yandanda çırpma teli ile çırpalım.
Çorba macun kıvamına gelince brokolileri haşladığımız suyu ekliyelim. (Haşlama suyu 4 bardak olmayacağı için üzerine su ilave edip 4 bardağa tamamlayalım.)
Haşlanmış brokolileri de tencereye ekleyelim.
Kaynayana kadar ara ara karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım.
İyice kaynayan çorbamızı blendırdan geçirelim. Mutlaka karabiberle servis yapalım.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Biz çokk severiz..Ellerine sağlık..Çok güzel olmuş,tabağı tümüyle alabilirim...sevgiler..