24 Kasım 2012 Cumartesi

MAKARNA SALATASI

MAKARNA SALATASI tam buğday unlu
Hem gözler hem midelere hitap eden....
Güzel bir akşam yemeğini süsleyecek....
Ve en güzeli sona saklanmış Çok Çok SAĞLIKLI bir tarif......
MALZEMELER
200 gr. tam buğday unlu makarna
250 gr. tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı nişasta (isteğe bağlı)
1 baş brokoli
1 iri kırmızı dolmalık biber(közlenmiş)
400 gr. mantar
5-6 adet bebek mısır
1 diş sarmısak, aynı büyüklükte bir parça zencefil
1-2 avuç yer fıstığı
Sos: 2 yemek kaşığı soya sosu, 4-5 yemek kaşığı acı biber sosu, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
(Kavrulmuş fıstıklar makarnanın arasında kaybolmuşlar malesef. fotoğraflara baktığımda çoktan tükenmişti bile salata. bir sonraki yapışımda üzerine serpip fotoğraflamalı)
Makarnayı üzerindeki talimatlara uygun olarak haşlayalım.
Soğuk sudan geçirip iyice süzdürelim.
Fıstıkları yağsız tavada altın rengi alana dek kavuralım.
Brokolileri çiçek çiçek ayıralım ve çak az suda yada buharda haşlayalım.
Mantarı ister dörde isterseniz de dilim dilim doğrayalım.
Tavukları haşlayıp suyunu süzdükten donra iri iri didelim.
Sarmısak ve zencefili incecik kıyalım.
Sos malzemelerini bir kapta karıştıralım.
Tavuk etlerini nişasta ile ovuşturalım.
Wok tavayı veya büyükçe bir teflon tavayı ısıtalım.
Zeytinyağı ile tavukları kavuralım.
Mantar, sarmısak ve zencefili ekleyelim. Sebzeler dirice kalacak şekilde alt üst ederek pişirelim.
Sosu ve makarnayı ekleyip 2-3 dakika daha tavada çevirelim.
Son olarak kavrulmuş fıstıkları, közlenmiş biberi, bebek mısırları ve brokolileri ekleyelim.
Afiyet olsun.
Not: Eğer yemeğin tamamını tüketemez iseniz buzdolabına kaldırıp ertesi gün işyerinize götürüp kendinize bir iyilik yapın.  

Hiç yorum yok: