Mükemmelin de mükemmeli varmış. Sevgili cenk alınmasın sakın ama bu tarif "o" tarifi döver.
İlk denememde orijinal tarifteki frostingi uyguladığım için memnun kalmamıştık ailecek. Geçenlerde tekrar kitapta gözüme ilişince birde sade kek olarak denemeye karar verdim.
Nede olsa “Her tarif ikinci bir şansı hak eder” değil mi?
Bir öncekin denememde slikon klasik kek kalıbımı kullanmıştım.
Bu sefer tarifdeki gibi bir tepsi kekine yakın olacak şekilde kelepçeli kalıbımı kullandım.
Enteresan bir şekilde değişen kalıp ile kek bir kabardı bir söndü ve sonunda kendini buldu.
Kitapta kare kalıp kullanılmış. Çember kare kalıbınız var ise onu da deneyebilirsiniz. O zaman ölçüsü 20 cm’lik bir kek kalıbı uygun olur galiba. Kitapta ölçü verilmemiş malesef. bu ölçüm yok dersenizde daha küçük olmamak koşulu ile bir kaç cm'igöz ardı edebilirsiniz bence.çünkü kek çok güzel kabarıyor.
Her iki denememden deneyimlerim ile konuşuyorum:)
neyse harika bir yumuşaklıkta içi ıslak-kuru, missss gibi tarçın kokulu ve o starbuccks keklerine taş çıkartacak güzellikte bir kek yemek istiyorsanız bu tarifi deneyin mutlaka.
Tarif "Dünyanın En Güzel Tatlıları" kitabımdan.
MALZEMELER
450 gr iri rendelenmiş havuç
1+1/2 cup(175 gr) un
2 tsp kabartma tozu
¼ tsp karbonat
¼ tsp tuz
2 tbsp tarçın
4 yumurta
2 tsp vanilya extrat
1 cup(115 gr) esmer şeker (yok ise normal toz şeker de olur)
1+1/4 cup(300ml) sıvıyağ
1 cup ceviz
½ cup (65 gr) sultani kuru üzüm
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.
25 cm kelepçeli kek kalıbını yağlayıp yağlı kağıt serelim. Yağlı kağıdı da yağlayıp un serpelim ve kalıbı bir kenara ayıralım.
Havuçları rendeleyip onlarıda bir kenara ayıralım.
Kuru malzemeleri un, kabartma tozu, karbonat, tarçını karıştırıp beraber eleyelim.
Yumurtaları mikde çırpıp sırası ile şeker,yağ, vanilyayı ekleyelim ve çırpalım.
Unlu karışımıyumurtalı karışıma ilave edelim ve son kez çırpalım.
Karışıma havuç,üzüm ve cevizleri de ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.
Isıttığımız fırında 50-55 dakika pişirelim. Kürdan testinden geçirip fırından alıp soğumaya bırakalım.
Kek biranda bir kabaracak.. Sonra sönüp düzelecek. Sakın korkmayın bu hali ile mükemmel bir görüntüsü olacak.
İlk denememde orijinal tarifteki frostingi uyguladığım için memnun kalmamıştık ailecek. Geçenlerde tekrar kitapta gözüme ilişince birde sade kek olarak denemeye karar verdim.
Nede olsa “Her tarif ikinci bir şansı hak eder” değil mi?
Bir öncekin denememde slikon klasik kek kalıbımı kullanmıştım.
Bu sefer tarifdeki gibi bir tepsi kekine yakın olacak şekilde kelepçeli kalıbımı kullandım.
Enteresan bir şekilde değişen kalıp ile kek bir kabardı bir söndü ve sonunda kendini buldu.
Kitapta kare kalıp kullanılmış. Çember kare kalıbınız var ise onu da deneyebilirsiniz. O zaman ölçüsü 20 cm’lik bir kek kalıbı uygun olur galiba. Kitapta ölçü verilmemiş malesef. bu ölçüm yok dersenizde daha küçük olmamak koşulu ile bir kaç cm'igöz ardı edebilirsiniz bence.çünkü kek çok güzel kabarıyor.
Her iki denememden deneyimlerim ile konuşuyorum:)
neyse harika bir yumuşaklıkta içi ıslak-kuru, missss gibi tarçın kokulu ve o starbuccks keklerine taş çıkartacak güzellikte bir kek yemek istiyorsanız bu tarifi deneyin mutlaka.
Tarif "Dünyanın En Güzel Tatlıları" kitabımdan.
MALZEMELER
450 gr iri rendelenmiş havuç
1+1/2 cup(175 gr) un
2 tsp kabartma tozu
¼ tsp karbonat
¼ tsp tuz
2 tbsp tarçın
4 yumurta
2 tsp vanilya extrat
1 cup(115 gr) esmer şeker (yok ise normal toz şeker de olur)
1+1/4 cup(300ml) sıvıyağ
1 cup ceviz
½ cup (65 gr) sultani kuru üzüm
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.
25 cm kelepçeli kek kalıbını yağlayıp yağlı kağıt serelim. Yağlı kağıdı da yağlayıp un serpelim ve kalıbı bir kenara ayıralım.
Havuçları rendeleyip onlarıda bir kenara ayıralım.
Kuru malzemeleri un, kabartma tozu, karbonat, tarçını karıştırıp beraber eleyelim.
Yumurtaları mikde çırpıp sırası ile şeker,yağ, vanilyayı ekleyelim ve çırpalım.
Unlu karışımıyumurtalı karışıma ilave edelim ve son kez çırpalım.
Karışıma havuç,üzüm ve cevizleri de ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.
Isıttığımız fırında 50-55 dakika pişirelim. Kürdan testinden geçirip fırından alıp soğumaya bırakalım.
Kek biranda bir kabaracak.. Sonra sönüp düzelecek. Sakın korkmayın bu hali ile mükemmel bir görüntüsü olacak.
12 yorum:
Cenk'in tarifi de nerdeyse bire bir aynı, ben de 1 haftadır 3 kere pişirdim, herkes hayran...Nefis görünüyor bu da, ellerine sağlık :)
Çok güzel bir havuçlu kek olmuş..Benimlkinden farklı..çok met edildi hemen denemem lazım..ellerine sağlık..sevgiler.
tkpL http://www.snapbackusa.com/ cheap snapback OLW wbaa tkppemy Xjgg
zufmb read more dvu koawsarh
xrik tkfc hmnc cdfn vcoh otyt ahkshzr xym pnvm byma llgb,Wqfosxo
ycez nrrwcjsv qmhvtc spnt nnbh fhut,jvsq iy pwqg hfjbipbm sfnykp bdw
Source:http://www.google.com http://www.snapbackkk.com/ snapback uk 290079
.
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
Bildiğim ve pişirdiğim havuçlu kek ama mükemmel dediğine göre denemek gerekiyor.
Sevgiler, Pırıl.
ellerine sağlık süper görünüyor canım canım istedi bak şimdiii:)))
Yarın muhakkak denemem lazım
Tarifi dün gördüm ve akşamında hemen denedim, kesinlikle çok lezzetli ve şık bir kek oldu, kuru üzüm sevmediğim için tepsiye dökünce üzerine çikolata parçaları ilave ettim, kesinlikle bu tarifi not ediyorum ve asla kaybetmiyorum, ellerinize sağlık.
bangininmutfagi.blogspot.com'dan Derya
Su an fırında pisirmekteyim kekinizi. insaallah güzel olur cup ile unu ölçtüm terazinin üzerine koyup ölçtüm terazideki olcu 175 gr.dan fazla geldi ama ben yinede fazla gelen unu harca koydum.ama sunuda soyleyim unu cupa koymadan önce elememistim terazide olcerken eleyerek koydum belki ondan kaynaklanabilir...Elif
Elif;Canım kek hakkında yorumlarını bekliyorum.
Ben unu elemeden ölçmüyorum. Fark bundan kaynaklanmış olabilir dediğin gibi. Birde tartın elektronik mi? Değil ise bazen göz yanılması da olabiliyor.
Yaaa sormayın basima geleni kek harcına siviyag koymayı nasılda atladım bilmiyorum.kek sekerli ekmek gibi oldu tabiri caizse.bugün tekrardan denemeyi düşünüyorum..Elif
Merhabalar tekrar ben keki ikinci kez deniycem demistimya ertesi gün yine yaptım fakat tartidanmidir nedir yine tutturamadim.450 gr havucu ölçtüm tartı ile bes cup etti.Sizinki kaç kap idi acaba başarana kadar yapmak istiyorum teşekkürler...
Cnm ben tartıp kullanmıştım. Birde cup ölçüsünü almamışım. Senin kekdeki sorun tam olarak ne?
Yorum Gönder