Benim gibi ramazanda her gün taze pide/ekmek yiyip de buzdolabındaki bayatlarla başınız dertte ise gelin hep beraber kruton yapalım. Çorbalara lezzet katmanın en doğal, ekonomik yolu. İstediğimiz baharatlarla dilediğimiz miktarda bayat ekmeğe ekleyelim. Zeytinyağını şöyle bir gezdirip ekmekleri fırına verelim. İşte bu kadar basit. Ama lezzeti için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
MALZEME
Evdeki bayat ekmekler
Taze çekilmiş kişniş
Kırmızı pul biber
Taze çekilmiş karabiber
Kekik/reyhan
Sızma zeytin yağı
Ekmekler ufak küpler halinde doğrayalım.
Tüm baharatlar iyice harmanlayalım.
Ekmeklerin üzerine zeytinyağı gezdirelim.
Fırında 180derecede 15 dk kızartılalım.
Muhakkak çorba yanında ikram edelim.
Afiyet olsun.
MALZEME
Evdeki bayat ekmekler
Taze çekilmiş kişniş
Kırmızı pul biber
Taze çekilmiş karabiber
Kekik/reyhan
Sızma zeytin yağı
Ekmekler ufak küpler halinde doğrayalım.
Tüm baharatlar iyice harmanlayalım.
Ekmeklerin üzerine zeytinyağı gezdirelim.
Fırında 180derecede 15 dk kızartılalım.
Muhakkak çorba yanında ikram edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder