Ramazanın son gününe özel bir sofra hazırladım.
Menümü soracak olur iseniz?
Erzurum usulu gınıtlı çorba(bir gün paylaşmak nasip olur işallah)
Beyti kebap(tarif aşşağıda)
Pesto soslu çıtır patates
Yeşillik salatası (tarif yakında)
Közlenmiş kırmızı biber
Truffle(Tarif çok yakında)
Listeden de anlayacağınız gibi yoğun bir gündü ve ben yazı yazmayı bırakıp resimlerimin konuşmasını istiyorum artık:)
LAVAŞ EKMEĞİ
MALZEMELER;8 adet lavaş için
3 su bardağı un
1/2 pk yaş maya
1 cup su,yeterince tuz
Tüm malzemeyi yoğurma kabında karıştıralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp 20 dk dinlendirelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
Her bir bezeyi tavamızın yada varsa sacımızın boyunda açalım.
Yağsız teflon tavada/ sacda önlü arkalı pişirelim.
Lavaşları kurutmadan sadece üzerinde oluşan kabarcıkların rengi dönene kadar (her yerinin pembeleşmesini beklemeden) pişirelim.
BEYTİ KEBAP
MALZEMELER
500 gr yağlı kıyma
3 büyük soğan
2 adet kırmızı çarliston biber
3 tbsp zeytinyağ
5 diş sarımsak
1/2 demet maydonoz
Tuz,karabiber, pulbiber
Sebzeleri rondodan geçirelim yada çok ince ince kıyalım.
Kalan baharatları, yağı ve kıymayı ekleyip elimizle iyice yoğuralım.
Köfte harcının üzerini kapatıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Fırın tepsisine uzun köfteler yaparak yerleştirelim.
Tepside köftelerin üzerine elimizle bastırarak beytinin şekilini verelim.
200C fırında köfteleri 20-25 dakika pişirelim. Mümkünse ızgarada pişirmek daha güzel olur:)
DOMATES SOSU
MALZEMELER
120 gr tereyağı
1 tbsp biber salçası
2 tbsp domates salçası
2 tbsp su
Tuz
Tereyağını tavada eritelim. Salçaları ekleyip kavuralım. Su ve tuzu ekleyip sosu pişirelim. sos kaynadıktan sonra 5 dakika daha fokurdatalım.
Yufkaları köfteleri pişirdiğimiz tepsiye bastırıp yağlayalım.
İçine köfteleri koyup rulo saralım.
Verev olarak dilimleyelim.
Servis tabağına ev yapımı yoğurt, maydanoz, köz biber eşliğinde ve üzerine sostan gezdirerek serviz edelim.
Afiyet olsun.
Menümü soracak olur iseniz?
Erzurum usulu gınıtlı çorba(bir gün paylaşmak nasip olur işallah)
Beyti kebap(tarif aşşağıda)
Pesto soslu çıtır patates
Yeşillik salatası (tarif yakında)
Közlenmiş kırmızı biber
Truffle(Tarif çok yakında)
Listeden de anlayacağınız gibi yoğun bir gündü ve ben yazı yazmayı bırakıp resimlerimin konuşmasını istiyorum artık:)
LAVAŞ EKMEĞİ
MALZEMELER;8 adet lavaş için
3 su bardağı un
1/2 pk yaş maya
1 cup su,yeterince tuz
Tüm malzemeyi yoğurma kabında karıştıralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp 20 dk dinlendirelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
Her bir bezeyi tavamızın yada varsa sacımızın boyunda açalım.
Yağsız teflon tavada/ sacda önlü arkalı pişirelim.
Lavaşları kurutmadan sadece üzerinde oluşan kabarcıkların rengi dönene kadar (her yerinin pembeleşmesini beklemeden) pişirelim.
BEYTİ KEBAP
MALZEMELER
500 gr yağlı kıyma
3 büyük soğan
2 adet kırmızı çarliston biber
3 tbsp zeytinyağ
5 diş sarımsak
1/2 demet maydonoz
Tuz,karabiber, pulbiber
Sebzeleri rondodan geçirelim yada çok ince ince kıyalım.
Kalan baharatları, yağı ve kıymayı ekleyip elimizle iyice yoğuralım.
Köfte harcının üzerini kapatıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Fırın tepsisine uzun köfteler yaparak yerleştirelim.
Tepside köftelerin üzerine elimizle bastırarak beytinin şekilini verelim.
200C fırında köfteleri 20-25 dakika pişirelim. Mümkünse ızgarada pişirmek daha güzel olur:)
DOMATES SOSU
MALZEMELER
120 gr tereyağı
1 tbsp biber salçası
2 tbsp domates salçası
2 tbsp su
Tuz
Tereyağını tavada eritelim. Salçaları ekleyip kavuralım. Su ve tuzu ekleyip sosu pişirelim. sos kaynadıktan sonra 5 dakika daha fokurdatalım.
Yufkaları köfteleri pişirdiğimiz tepsiye bastırıp yağlayalım.
İçine köfteleri koyup rulo saralım.
Verev olarak dilimleyelim.
Servis tabağına ev yapımı yoğurt, maydanoz, köz biber eşliğinde ve üzerine sostan gezdirerek serviz edelim.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Tebrik ediyorum,sizi hem pişirip hemde fotograflayıp,bizlere sundunuz..ellerinize sağlık.nefis olmuş..hayırlı bayramlar..
Yorum Gönder