7 Ağustos 2012 Salı

BENMARİ(BİEN MARİ) TEKNİĞİ

BENMARİ(BİEN MARİ) TEKNİĞİ  İLE ÇİKOLATA ERİTMEK ÜZERİNE
Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar pişirildiği yönteme ayırdım bu postu.aşşağıdaki gibi kaplar kullanıldığı gibi bu iş için makineler de mevcut.  Ben basit olan manuel sistemi kullanmayı terciğ ediyorum. Evdeki makina kalabalığını azaltmak amacıyla:) Ben benmari kabını kabımı İKEA dan almıştım geçen kış ve çok memnunum.
 
Benmari düzeneği için genel bir tarif yapacak olur isek; Pişirilecek malzemenin bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtulayor malzemenin pişirilmesi veya eritilmesi işlemi bu şekilde gerçekleşiyor.

Özellikle de çikolatayı eritmek için kullanılıyor.

Ocağa koyulan su dolu bir tencerenin içine oturtulan benmari kabının içine  minik parçalara böldüğümüz çikolata parçalarını koyup orta ateşte arada karıştırılarak çikolatanın erimesini sağlıyoruz.
Bu işin PÜF NOKTALARI ne diyecek olursanız?
 Çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Mutfak derecesi varsa eriyen çikolata 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alınmalı..
 Eriyen çikolata çok fazla ocakta tutulmamalı ve donmadan hemen kullanılmalı.
 Çikolatayı koyduğumuz tencere suya değmemeli,. Su asla kaynamamalı. Suyun buharında arada karıştırılarak çikolata eritilmeli.
 Çikolatayı eritirken içine bir miktar su,tereyağı, krema ilave edilebilir..
 Çikolatalar eridikten sonra çikolata dolu kabı bir yere alıp ara ara karıştırıp kullanacağımız ana kadar yumuşak kalmasını sağlanmalı.
Kolay gelsin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

heya tarifkupu.blogspot.com owner discovered your site via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your website http://bestwebtrafficservice.com they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Mike

Özgen dedi ki...

Merhaba aleti çok beğendim İkeaya gittiğimde muhakkak alacağım iyiki gösterdiniz sevgiler...