Son kez yapıyorum büyük ihtimalle bu sene ıspanağı.İyi bir kapanış yaptığıma inanıyorum kendi adıma:)
Yaz boyunca çok özleneceği kesin. Yerini pazıya ve semize bırakıyor yavaş yavaş.
Yani bu tarifi ıspanak yerine dilerseniz semiz, bezelye veya pazı ilede yapabilirsiniz. Sebzeli karışım tamamen damak tadınıza göre şekillenebiliyor bu tarifde. Miktara sadık kalarak
hertürlü değişikliği yapabilirsiniz dilerseniz.
Kalıp olarak ise porsiyonluk sufle kaplarında yapılabileceği gibi fırın kapları da tercih edilebilir.
Ben ölçü olarak dikdörtgen fırın kabı ölçülerini verdim ama .... adet sufle kabını kullandım.:)
Çok şirin olmamışlar mı?
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
Ölçüler Amerikan cup ölçüleri olup ayrıntı açıklamalar "mutfak okulu" başlıklı yazımda mevcuttur.
1 kg ıspanak/pazı/semiz
1 parça brokoli(Mevsimi geçtiğinden kullanmadım)
100 gr bezelye
2 adet kabak
3 adet havuç
3 er adet kapya ve çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber,pulbiber
100 gr parmessan /kaşar peyniri(Ben kullanmadım)Sebzeleri iyice temizledikleyelim.
Brokoliyi küçük çiçeklerine ayıralım.
Kabak ve havucu soyup küp doğrayalım.
Ispanağı kavurmalık dilimleyelim.
Soğanları tavla zarı formunda küp doğrayalım.
Sarımsakları ince dilimleyelim.
Crumbleyi hazırlayalım .
MALZEMELER
2 tbsp zeytinyağı
150gr / 1,5 cup un
50 gr soğuk ve ufak doğranmış tereyağı
1 çimdik tuz
50 gr parmessan /kaşar peyniri
1/4 tsp tarçın (obsiyonel)
Bütün malzemeleri ekmek kırıntısı görüntüsü olana kadar parmaklarımız ile karıştıralım. Elimizin iç kısmı, parmaklara oranla daha sıcak olduğu için mümkün olduğu kadar unu avuçlamaktan uzak duralım. Gerekirse elimize işlem öncesinde buz alarak soğutalım. Amacımız düzgün hamur elde etmek değil sadece soğuk olan tereyağını ufak olarak parçalayıp un ile birleştirmek. Hazırladığımız kırıntıları buzdolabına alıp 15 dakika bekletelim.
Bu arada fırını 180 dereceye fanlı olarak ayarlayıp çalıştırmaya başlayalım.
Fırın kabımıza hazırladığımız sebzeleri yerleştirelim ve üzerini kapatacak şekilde kırıntıları serpelim.
Kırıntıların üzerini bastırmamalı çünkü bu şekilde pişen kırıntıların üzeri kıtır içi yumuşak olacak.
Fırın kabımızı fırının üst katına alalım.
Crumbleyi yaklaşık 20 dakika veya kırıntıların rengi değişinceye kadar pişirelim.
Yaz boyunca çok özleneceği kesin. Yerini pazıya ve semize bırakıyor yavaş yavaş.
Yani bu tarifi ıspanak yerine dilerseniz semiz, bezelye veya pazı ilede yapabilirsiniz. Sebzeli karışım tamamen damak tadınıza göre şekillenebiliyor bu tarifde. Miktara sadık kalarak
hertürlü değişikliği yapabilirsiniz dilerseniz.
Kalıp olarak ise porsiyonluk sufle kaplarında yapılabileceği gibi fırın kapları da tercih edilebilir.
Ben ölçü olarak dikdörtgen fırın kabı ölçülerini verdim ama .... adet sufle kabını kullandım.:)
Çok şirin olmamışlar mı?
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
Ölçüler Amerikan cup ölçüleri olup ayrıntı açıklamalar "mutfak okulu" başlıklı yazımda mevcuttur.
1 kg ıspanak/pazı/semiz
1 parça brokoli(Mevsimi geçtiğinden kullanmadım)
100 gr bezelye
2 adet kabak
3 adet havuç
3 er adet kapya ve çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber,pulbiber
100 gr parmessan /kaşar peyniri(Ben kullanmadım)Sebzeleri iyice temizledikleyelim.
Brokoliyi küçük çiçeklerine ayıralım.
Kabak ve havucu soyup küp doğrayalım.
Ispanağı kavurmalık dilimleyelim.
Soğanları tavla zarı formunda küp doğrayalım.
Sarımsakları ince dilimleyelim.
Tavayı ocağa alalım ve zeytinyağını ısıtalım. Soğanı ve sarımsağı ekleyip hafif öldüelim. diğer sebzeleride çabuk pişen sebzelere öncelik vererek havuç,kabak, ıspanak ve brokoli sıralamasına uyarak tavaya ekleyelim. Tüm malzemeler tam emen ölmemesine dikkat ederek hafif diri kalacak şekilde kavuralım.
Tavayı ocaktan alıp ılıması için bir kenarda bekletelim.
Crumbleyi hazırlayalım .
MALZEMELER
2 tbsp zeytinyağı
150gr / 1,5 cup un
50 gr soğuk ve ufak doğranmış tereyağı
1 çimdik tuz
50 gr parmessan /kaşar peyniri
1/4 tsp tarçın (obsiyonel)
Bütün malzemeleri ekmek kırıntısı görüntüsü olana kadar parmaklarımız ile karıştıralım. Elimizin iç kısmı, parmaklara oranla daha sıcak olduğu için mümkün olduğu kadar unu avuçlamaktan uzak duralım. Gerekirse elimize işlem öncesinde buz alarak soğutalım. Amacımız düzgün hamur elde etmek değil sadece soğuk olan tereyağını ufak olarak parçalayıp un ile birleştirmek. Hazırladığımız kırıntıları buzdolabına alıp 15 dakika bekletelim.
Bu arada fırını 180 dereceye fanlı olarak ayarlayıp çalıştırmaya başlayalım.
Fırın kabımıza hazırladığımız sebzeleri yerleştirelim ve üzerini kapatacak şekilde kırıntıları serpelim.
Kırıntıların üzerini bastırmamalı çünkü bu şekilde pişen kırıntıların üzeri kıtır içi yumuşak olacak.
Fırın kabımızı fırının üst katına alalım.
Crumbleyi yaklaşık 20 dakika veya kırıntıların rengi değişinceye kadar pişirelim.
Sıcak olarak sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder