1 Mayıs 2013 Çarşamba

NARDANAŞI

Aslında klasik bir köfte tarifinden farkı yok gibi. Ama sosuna eklenen nar ekşisi eminim hepinizin gönlünü fethedecek. Orjial tarifinde nohut yok idi . Ben yakışıcağını düşünüp ekledim. Dilerseniz siz eklemeyebilirsiniz. Kışın yapar iseniz sunumuna nar taneleri eklemeyi unutmayın sakın......

MALZEMELER
Köftesi için;
500 gr dana kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için;
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1200 ml kaynar su
125 ml nar ekşisi
1 çorba kaşığı karabiber
Tuz

Köfte için;
1 adet soğan rondodan geçirelim. 500 gr kıyma, 1 bardak ince bulgur, tuz ve 1’er çorba kaşığı kuru reyhan, pul kırmızı biberi ekleyip, iyice yoğuralım. Bulgur tamamen karışana dek yaklaşık 5-10 dakika. Ardından köfte harcından fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklükte parçalar koparıp, avucumuzda yuvarlayınp minik top köfteler yapalım. 
Sosu için;
1 adet daha soğanı iri doğrayalım.
Derince bir tencereye yağı aktaralım ve yağ eriyince, soğanı ekleyelim.
Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavuralım.
Karıştırmaya devam ederek 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha pişirelim.
Üzerine 1.200 ml suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtalım.
Sosu karıştırarak 125 ml nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirelim. 
Afiyet olsun. 

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

güzelmiş çok beğendim
ellerine sağlık

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu çok beğendim. Nardanaşını çok duydum ama yapmadım. Ellerinize sağlık nefis görünüyor. Bloğunuzu takibe aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,