2 Mayıs 2013 Perşembe

ACIBADEM KEKİ

Üzeri çıtır kabuk kaplı içi yumuşacık bir lezzet. Bol ceviz- fındık. Ondan da bol hindistan cevizi. 
Yapımı mı? Gayet pratik  ve lezzetli bir tarif. 5 çayına şiddetle tavsiye olunur.
Orjinal tarif hazır kek ile yapılmış. Ben hazır gıdaları pek sevmediğimden klasik bir kek yapıp ikiye kesip uyguladım tarifi. Sizin için hazır kek kullanmak sorun değilse bu şekilde de deneyebilirsiniz. O halde daha da pratik bir tarif olacaktır elbette.
KEK için;
3 adet yumurta
1 cup şeker
1 cup sıvıyağ
1 cup süt
3 cup un
Kabartma tozu
Fırını 175 dereceye ayarlayalım.
28 cmlik yuvarlak bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayalım.
Şeker ile yumutayı mikser ile çırpalım.
Sırası ile süt ve yağı ekleyelip çırpmaya devam edelim..
En son un ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile keke yedirelim.
Kek hamurunu kalıba aktariı 35 dakika pişirelim.
MALZEMELER
1 adet sade hazır pasta tabanının tek katı/Ben klasik evde yapılan kek kullandım.(tarif yukarıda)
1/3 cup iri dövülmüş ceviz
1/3 cup iri dövülmüş fındık
1 adet yumurta
1/2 cup sıvıyağ
1/3 cup şeker
1 cup hindistan cevizi
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.  
Yumurta ile şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile şeker eriyene dek çırpalım.
Yağı ilave edip,karıştırmaya devam edelim.
En son hindistan cevizi, ceviz ve fındığı ekleyip şöyle bir karıştıralım.
Yuvarlak bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayalım.
Kekimizi enlemesine ikiye bölüp tek katını yağlı kağıt üzerine yerleştirelim.
Onun da üzerine karışımı dökelim ve bir spatula yardımı ile üzerini düzleyelim.
Keki fırında 15/20 dakika pişirip fırından çıkartalım. Kek ilk piştiğinde çok kırılgan oluyor. bu nedenle iyice soğumadan tepsiden çıkartmayalım.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Fatoş Demir dedi ki...

Harika demek az gelir.Olağanüstü....

Meliha Çalışkan dedi ki...

Oyy çok nefisss görünüyor çok..
Denemyi çok siterim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.