3 Mart 2013 Pazar

KARAMEL SOSLU CEVİZLİ CUPCAKE

Fazla söze gerek yok...
Fotoğraf yeterince anlatıyor değil mi?
Tadı mı..
İşte bu çok uzun srebilir.
Öncesinde karamel, ardında cevizi bol bir kek olunca buna lezzet patlaması denir bence.
MALZEMELER
KEK;

2 adet yumurta (115-120 gr)
75 gr ince çekilmiş şeker
1/2 cup + 1 tbsp (90 gr) sıvıyağ
1/2 cup (120 gr) yoğurt
160 gr un
1 paket kabartma tozu
1/4 tsp vanilya özütü
1 tutam tuz
KARAMEL SOS;
135 gr tozşeker
40 ml su
1/3 cup(80 gr) krema(oda ısısında)
20 gr tereyağı(oda ısısında)
1 çimdik tuz
AYRICA;
250 gr kavrulmuş ceviz

Fırını 150 derece ye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım.

Un,kabartma tozu ,tuzu birlikte eleyelim.
 ve vanilyayı eleyin.
Yumurtaları çırparak köpürelim ve ardından şekeri ekleyip rengi açılana kadar çırpalım.
Yağ ve yoğurdu ilave edip karışıma yedirelim. Yalnız fazla çırpmamaya özen gösterelim.
Elenmiş kuru malzeme leriyumurtalı sıvı karışıma spatula yardımı ile yedirelim. Sadece aşşağıdan yukarıya hareketler ile hamurun sönmesine izin vermeden ve ayrıca hamurun homojen bir hal almasını sağlayarak karıştıralım.
12 adet cupcake kalıbınının içine cevizleri bölüştürerek paylaştıralım.
Cevizlerin üzerine kek hamurunu bölüştürelim.
Cupcakeleri fırına verip 25 dakika pişirelim.
Karamel sos için şeker ve suyu bir tencereye alalım. Ocağın altını açıp şeker eriyene kadar düşük ısıda ,şeker eridikten sonra ocağın ayarını arttırarak hiç karıştırmadan rengi koyulaşana kadar bekleyelim.Tencereyi ocaktan alıp süt kreması,tereyağı ve tuzu ekleyelim.Pürüzsüz bir kıvam alana kadar sürekli karıştırın.
Ilıyan karamel kullanıma hazır.
Fırından çıkan kekin üzerine karamel sosu dökerek servis edelim.
Afiyet olsun..

1 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

harika olmuş...ellerine emeklerine sağlık canım:)))))))))