Bu katmer pohaçalar hafta sonunda yapıldılar. Ama yayını gecikti biraz. Ben küçük küçük bir lokmalık yapmayı tercih ettim. Ama siz dilerseniz daha büyük de yapabilirsiniz.
Bu tarifimde "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice)ye gitsin. Umarım beğenilir.
MALZEMELER
Tarifde kullanılan ölçüler amerikan ölçü birimidir. Ayrıntılı açıklamalar "mutfak okulu" yazısında mevcuttur.
HAMURU İÇİN
2 Adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 cup sıvıyağ
1 cup ılık süt
1 paket dr.oetkerinstant maya
1 tsp tuz, 1 tsp şeker
4 cup un
İçine;
Erimiş tereyağı
Üzerine;
Susam, Çörek otu
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Mayayı ılık sütte karıştırıp eritelim.
5 cup unu eleyip hamuru karıştıracağımız kaba aktaralım.
Unun ortasını havuz gibi açıp içine sıvı yağ, sütlü maya, yumurta, tuz, şekeri ekleyip yoğuralım. Hamur ele yapışıyor ise ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene dek un ilavesi yapalım.
Hamurun mayalandırmasını beklemeden sekiz adet bezeye ayıralım.
Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp erimiş tereyağı sürüp her bir yufkayı tekrar sekize bölüp elde ettiğimiz üçgenleri rulo saralım.
Yağlı kağıt kapladığımız tepsimize hamurları aralıklı olarak dizelim.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susam serpip fırına verelim.
Üzerleri kızarana dek 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Bu tarifimde "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice)ye gitsin. Umarım beğenilir.
MALZEMELER
Tarifde kullanılan ölçüler amerikan ölçü birimidir. Ayrıntılı açıklamalar "mutfak okulu" yazısında mevcuttur.
HAMURU İÇİN
2 Adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 cup sıvıyağ
1 cup ılık süt
1 paket dr.oetkerinstant maya
1 tsp tuz, 1 tsp şeker
4 cup un
İçine;
Erimiş tereyağı
Üzerine;
Susam, Çörek otu
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Mayayı ılık sütte karıştırıp eritelim.
5 cup unu eleyip hamuru karıştıracağımız kaba aktaralım.
Unun ortasını havuz gibi açıp içine sıvı yağ, sütlü maya, yumurta, tuz, şekeri ekleyip yoğuralım. Hamur ele yapışıyor ise ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene dek un ilavesi yapalım.
Hamurun mayalandırmasını beklemeden sekiz adet bezeye ayıralım.
Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp erimiş tereyağı sürüp her bir yufkayı tekrar sekize bölüp elde ettiğimiz üçgenleri rulo saralım.
Yağlı kağıt kapladığımız tepsimize hamurları aralıklı olarak dizelim.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susam serpip fırına verelim.
Üzerleri kızarana dek 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
5 yorum:
poğaça hmm ellerine sağlık sevgiler
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor..Bendeki etkinlik 15 nisanda bitti canım yinede çok teşekkürler..
Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor.Sevgiler.
Eline saglik olsun. Cok sevdigim bir poagca .
Eskiden cok yapardim..
Afiyet olsun..
Sevgiler..
Thanks for including me on your site!!!
Julieta, from Philosophy of Flavour
Yorum Gönder