Tarif yine "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabımdan alındı.
Şu çikolatanın tadına bir varınca duramayanlardanım bende. Damla çikolatalı kurabiye ve Damla çikolatalı muffin derken kitapda bu tarife rastlayınca dayanamadım. Hazır piknik mevsimide gelmişken açık havada iyi gider diye de düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
4 cup (450 gr) ekmeklik un
1/4 tsp (2,5ml) çekilmiş tarçın
1/2 cup (100 gr) küp doğranmış tereyağI
1/4 cup (50gr) pudra şekeri
1 paket cabuk kabaran kuru maya
1 yumurta sarısı
1/2 (cup 100ml) su
4 tbsp (60 ml) süt
Hamurun içine sürmek için:
3 tbsp(40 gr) eritilmiş tuzsuz tereyağı
İçine:
1/4 cup (50 gr) kahverengi şeker
1 cup (175 gr) damla çikolata
3/4 cup (75gr) iri kıyılmış ceviz
En üste:
3 tbsp(45 ml) akcaağaç şurubu (opsiyonel)Bence pekmezde olabilir. Zaten akçağaç şurubu bizim pekmezimize pek yakın bir tat ve kıvamda.
23cm kelepçeli kalıbımıza/ tepsimize yağlı kağıt serelim.
Un ve tarçını karıştırıp eleyelim.
Unlu karışım ile küp tereyağını ekmek kırıntılarını andırana kadar rondoda yoğuralım.
Şeker ve mayayı bu karışıma ilave edelim.
Süt, su ve yumurtayı ayrı bir yerde çırpalım.
Sıvı malzemeleri katı malzemelere ekleyelim.
Yumusak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğuralım.
40x30 cm büyüklüğünde açalım.
Hamurun üzerine eşit olarak eritilmiş tereyağını sürelim.
Şekeri, çikolatayı ve cevizi sırası ile serpelim. Arzu edilir ise kuru üzüm de serpilebilir.
Hamuru yuvarlayarak rulo yapalım. Kalın dilimler olacak şekilde hamuru 12 eşit parcaya bölelim.
Yuvarlak tepsimize sık aralıklar ile dizelim.
Tepsideki hamurların üzerini temiz bir bezle örtelim.
1-1,5 saat hamurun mayası gelmesi ılık bir yerde bekletelim.(Hamura dokunulduğunda şişene kadar.)
Fırını 220 dereceye ayarlayalım.
Hamurun kabarsının ardından tepsiyi fırına verelim. Üzeri kızarana altın sarısı hal alana dek 30-35 dakika pişirelim. Fırından çıkarttığımız ekmekçikleri ılıtıp üzerine akçaağaç şurubu dökelim.
Afiyet olsun.
1 yorum:
offf süper asla hayır demem
ellerinize sağlık
Yorum Gönder