11 Mart 2012 Pazar

KÖRİLİ KRAKER

Köri ve kraker nasıl olur ilk başta şüphelerim vardı. Gerçi köriyi çok severim ama tavukda ve soya sosu ile birlikde:)
Ben bu küyür küyür kıtırlara bayıldım. Tavsiyem yanında güzel bir peynir ve demli bir çay.
Tarif gene dünyanın en güzel Kurabiyelerinden.
MALZEMELER
1,5 cup (175gr) un
100 gr tereyağı ( küp küp doğranmış)
1 adet çırpılmış yumurta
1/4 tsp kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 tsp köri
1 tsp acılı baharat karışımı(karabiber,pulbiber,tarçın,kimyon)

Fırını 170 dereceye ayarlayalım.
Unu, tuzu ve acılı baharat karışımını karıştırıp eleyelim. 
Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla karışım ince ekmek kırıntılarını andırana dek ovalım.

 Yumurtayı(yumurta çırptığımız kabın dibinde çok az krakerlerin üzerine sürecek kadar ayıralım.) ilave edip hamuru toparlayıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım. 
 Hamuru yaklaşık 3 mm kalınlığında açalım. Hamuru önce dikey 4-5 cm aralıklar  ile keselim. Ardından baklava şekli için verev (istemezseniz kare de yapabilirsiniz.) keselim. 
Kurabiyeleri  yağlı kağıtl kaplı tepsiye dizelim. 
Üzerine çırpılmış yumurta sürüp çörekotu ve susam serpelim.
Krakerleri hafif kızarana dek yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık ne güzel çıtır çıtır olmuşlardır baharatlı tatlara bayılıyorum sevgiler...