13 Mart 2012 Salı

KITIR FİLE BADEM


Zinnurda görür görmez hemen denemeye karar verdiğim kakaolu kıtır bademlerim... valla insan kendini zor zapdediyor bir kere tadına bakınca. bu yüzden önce pastanızı,turufunuzu vs kaplayın sonra tadına bakın. Benden söylemesi. Ve bolca ama bolca yapınnnn...
MALZEMELER
1.5 cup file badem
1/4 tsp kakao
2 tbsp şekerli şurup (1/1 oranında karıştırılmış şeker+su)

Önce fırınımızı 160 dereceye ayarlayalım.
Kakaoları bademlerin üzerine eleyelim. İyice harmanlayıp eleyerek kakaonun fazlasını alalım.
Şurubu kakao kaplı bademlerin üzerine dökelim ve yine karıştırıp tüm bademlerin şuruplanmasını sağlayalım.
Yağı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bademleri yayalım.
Tepsiyi fırına verip bademleri toplamda 12 dakika(Bademlerin üzeri kızarana dek) olmak üzere her3-4 dakikada bir bademleri alt üst ederek fırınlayalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: