DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ KADAYIF ve HAYIRLI RAMAZANLAR
Yaz bayramına yakışacak en güzel tatlı... İlk kez geçen sene ramazan bayramında yapıp yemiştik . Yaz aylarında en çok tercih ettiğimiz tatlar buzdolabı tatlıları tabikiii. Klasik bir buzdolabı tatlısı yapmak istemediğimden bu sene de aynı tatlıyı yapmaya karar verdim. Neyseki aynı kişilere yapmıyacağım için kendi kendini tekrar gibi olmayacak :)
Yaz bayramına yakışacak en güzel tatlı... İlk kez geçen sene ramazan bayramında yapıp yemiştik . Yaz aylarında en çok tercih ettiğimiz tatlar buzdolabı tatlıları tabikiii. Klasik bir buzdolabı tatlısı yapmak istemediğimden bu sene de aynı tatlıyı yapmaya karar verdim. Neyseki aynı kişilere yapmıyacağım için kendi kendini tekrar gibi olmayacak :)
MALZEMELER
1 paket 300 gr hazır TEL KADAYIF
1 cupTOZ ŞEKER
1 tsp VANİLYA EXTRAT
1 paket KREMŞANTY
1 cup CEVİZ
1 cup CEVİZ
MUHALLEBİ İÇİN;
1 lt. SÜT
1cup UN
1cup TOZ ŞEKER
3 parça DAMLA SAKIZI
ÜZERİNE: Dövülmüş CEVİZ
Kadayıfı derin bir kapta un gibi ufalayalım.
İyice kavrulan kadayıfa şekeri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Bu aşamada isteğe göre kadayıfa dövülmüş ceviz eklenebilir.(Ben eklemedim.)
Şeker erimeye başlamadan hemen önce ocağın altını kapatalım.
Dikdörtgen bir kalıba kadayıfın yarısını yayalım. Üzerine muhallebinin yarısını yaylım ve cevizin yarısını da serpelim. Kalan malzemeler ile tatlının ikinci katını yapalım.
Kadayıfı soğuması için 2 saat buzdolabına alalım.
Afiyet olsun.....