25 Ağustos 2011 Perşembe

FAVALI ENGİNAR


Düşündümde makarnadan sonra bu zeytinyağlı leziz, hafif, sağlıklı enginar tarifi iyi gidecek...
Öyleyse hemen vakit kaybetmeden kolları sıvayıp tarifi uygulayıp fotoğraflamalı ve sizlerle paylaşmalı....
Deneyeceklere kolay gelsin,
FAVA İÇİN MALZEMELER
1 Su Bardağı Kuru Beyaz İç Bakla (Bir gece önceden ıslatılmış)
1 Adet Soğan
1 Limonun Suyu
Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı tuz
1-2 adet Kesme Şeker
3-4 bardak su
ENGİNAR İÇİN MALZEMELER
5 Adet Enginar
2-3 Dal Taze Soğan
1 Adet Kuru Soğan
½ Limonun Suyu
½ Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Şeker
Dereotu

Kuru soğan ve taze soğanları incecik kıyıp zeytinyağında 1- 2 kez çevirelim.
Ardından enginar, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
Bir gece önceden suda beklettiğimiz kuru baklaları yıkayıp süzelim.
Sıvı yağı tencereye koyup incecik kıydığımız soğanları hafif pembeleşene dek kavuralım. 
Ayrı bir yerde baklaları 2 bardak su ile birlikte tencereye alıp tuzunu ilave edip ocağın altını yakalım. Suyunu çekmeye yakın 1 su bardağı daha sıcak su ekleyelim. Haşlanan baklaların dibinde kalan çok az suyu dökmeyelim. Eğer baklalar hala yumuşamadı ise biraz daha su eklenebilir.
Baklaların içine soğanları ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Su iyice azalıp baklalar iyice yumuşayınca şeker ve limon suyunu ekleyip bir iki dakika daha pişirelim.
İsterseniz ince kıyılmış dere otunu ilave ettikten sonra blendırdan geçirin. Ben dere otunu daha sonradan ekliyorum.
Ilıyan baklaları blenderden geçirip enginarların üzerine pay edelim.
İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: