17 Mayıs 2011 Salı

MANTAR KURABİYE

TEK HAMUR ile ÜÇ ÇEŞİT MANTAR KURABİYE
Anneler günü tariflleri devamı...
Biraz geciktim biliyorum ama mazeretlerim vardı inanın. Öncelikle blogr da yaşadığım sorunlar ile başlayayım. Kumanda paneline bir süredir erişim gerçekleştiremiyordum. Benimile aynı sıkıntıyı paylaşan varmıydı bilmiyorum...Var ise onlar beni anlar:( Önce bayağı bir endişelendim gene bir kapatma olayı söz konusu mu diye. Artık en ufak bir sorun bile beni şüpelendiriyor ne yapayım. Bloğumu ve paylaşmayı çok sevdim ben çünkü:)
Blogra ulaşabildiğimde ise hafta sonu gelmişti bile. Bu hafta sonu yoğun bir tempoda da olunca yazı biraz gecikti......
Şimdi gelelim yazının asıl konusuna........
Tatlı olarak bir taşla üç kuş vurmak için tek hamur ile üç kurabiye yaptım.Evden geçer not aldı.Umarım sizde beğenirsiniz.
MALZEMELER
2 yumurta
250 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket buğday nişastası ( 400 gr)
1 paket kabartma tozu
1 tbsp kakao
 
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Mikseri hamur yoğurma aparatını takalım. Teryağı, pudra şekeri ve yumurtayı krema kıvamına gelene dek karıştıralım.
Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp eleyelim ve bir önceki karışıma ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamur taparlayınca ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimiz ile yuvarlayalım. Kurabiyeleri yağlı kağıt kapladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Kakaoyu  bir çay tabağına alıp (kurabiyelerimizin boyutundan daha küçük) şişe kapağını önce kakaoya batırıp ardında kurabiye hamurlarının ortasına gelecek şekilde yerleştirip hafifçe bastırıp (Kurabiyelerin ortasında ikinci bir daire olmalı) şekil verelim.

Tepsiyi fırına alıp kurabiyelerin üzerinin kızarmamasına dikkat ederek 15 dakika pişirelim. Kurabiyelerimiz beyaz kalmalı bu onların mantara benzemesinin tek şartı.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğutma teline alıp ılık sonra servis edelim.
Ahçının notu: Mantar kurabiyelerinizi marmelatlı da yapabilirsiniz. Bunun içinkurabiyeleri kapakla şekillendirirken kakaoya batırmadan pişirin ve fırından çıktıktan sonra soğutup oluşan mantar yarığına marmelat sürün ve üzerini dekor şeker ile süsleyin.
Eğer kakaolu yapmak isterseniz un koyma aşamasında kakao ekleyip şekil verebilirsiniz. Ben kakaolu yaptığımda pudra şekeri ile süslüyorum daha farklı da yapılabilir tabi.


Deneyeceklere Afiyet olsun....

3 yorum:

Behiye Sönmez dedi ki...

hepsi de güzel ama marmelatlı mantar olanı ilk defa görüyorum,çok güzel bir fikir :)afiyetler olsun..

çiğdem dedi ki...

Teşekkür ederim.Marmelat fikrini yıllar önce mutfak dergisinden edinmiştim.Sevgiler

Özgen dedi ki...

Merhaba üçü de çok lezzetli ve şık görünüyor ellerine sağlık sevgiler...