6 Mayıs 2011 Cuma

TEREYAĞLI KARE KURABİYE

Beş çayına kurabiye yapacağız bu sefer. Sert ve gevrek dokusuyla bir fincan çay yada süt ile servis edebileceğimiz mini kare kurabiyeler....
Eğer tarifin dışına çıkmak isterseniz de çekilmiş tarçın, rendelenmiş limon yada portakal kabuğu, vanilya ya da badem esansını tereyağlı karışıma ekleyip aromalı kurabiyeler elde edebilir üzerine toz şeker yada kıyılmış kavrulmuş çerezlerle farklı tatlara da ulaşabilirsiniz. Canınız o an ne istiyorsa elinizin altında bu tarif varken her şey mümkün.
Tarif ile ilgili söyleyeceğim bir başka ayrıntı ise; ben ince çekilmiş şekeri bildiğimiz toz şekeri robotta kristalliğini kaybaetmeden çekerek elde ediyorum. Benim gibi ulaşma imkanı olmayanlar bu yöntemi kullanabilirler.
Tarif "Dünyanın en güzel kurabiyeleri"nden alınmıştır.
MALZEMELER
175 gr(3/4 cup) oda sıcaklığına getirilip küp doğranmış tereyağı
90 gr(1/2 cup) ince çekilmiş şeker
250 gr(2+1/4cup) tam buğday unu
Üzerini kaplamak için işlenmemiş kahve rengi şeker

Tereyağı ve şekeri bir karıştırma kabına alalım. Krema kıvamına gelene dek çırpalım. Unu ilave edip karışımı pürüzsüz bir kıvam alana dek elimiz ile yoğuralım. Yaklaşık 50 cm uzunluğunda 5 cm kalınlığında yuvarlayalım. Kenarlarını hafifçe bastırarak kare bir kütük şeklini verelim. Bir parça yağlı kağıt üzerine kahverengi şekeri dökelim. Kurabiye hamurunu şekerin üzerine alıp hamurun her kenarının şeker ile kaplanmasını sağlayalım. Hamuru kağııda sarıp sertleşene kadar yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletelim.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Soğuyan hamuru kalın dilimle halinde kesip yatay olarak yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dizelim. Isınmış fırında kızarmaya başlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: