28 Mayıs 2011 Cumartesi

ELMALI KURABİYE

Bu gün evdeki elmaları değerlendirmek için elmalı kurabiye yaptım. Hala sıcacık mis gibi kokarken fotoğrafların da sizler için çektim.
Bu şekli nette nasıl değişik bir şekil verebilirim diye bakarken gözüme çarptı.Elmalı kurabiyeleri de monotonluktan kurtarmak gerek öyle değilmi:)

MALZEMELER
250 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı  pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 pinç tuz
1 çay kaşığı vanilya özütü
aldığı kadar un(4 su bardağı)
İÇİ
3-4 adet elma
2 çay kaşığı Limon suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
İri dövülmüş ceviz
Tarçın(Miktarı size kalmış)
ÜZERİNE
Pudra şekeri


Elmaları rendeleyelim. Kararmasını önlemek için limon suyu ile karıştırıp şekeri de ilave edip sos tenceresinde kısık ateşte pişirelim. Pişirme kararı şeker eriyip hafif reçelleşme başlayana kadar olmalı.Ateşten aldıktan sonra tarçın ve cevizi ilave edip karıştıralım.Ilıması için serin bir yere mesela cam kenar olabilir alalım.
Tereyağını kısık ateşte eritelim ılıtalım..Karıştırma kabının içine tüm sıvı malzemeleri ekleyelim.
Unu yavaş yavaş kaşıkla ekleyelim. Bir yandanda yoğuralım. Hamur kabımızdan ayrılıp toparlanınca kıvamı gelmiş demektir.
Hamuru dört eşit parçaya bölelim.her bir parçayı tezgahta 1/2 cm kalınlığında servis tabağı büyüklüğünde açalım. bir bardak yardımı ile daireler oluşturalım. Dairelerin ortasına iç harçtan koyup şekil verelim.
Önceden ısıtılımış 175derecelik fırında  15 dakika pişirelim ki açık renk olarak fırından çıkaralım.
Soğutma telinde soğutup üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
Afiyet olsun...

1 yorum:

aslı dedi ki...

Elma ve tarçın ikilisini çok severim. Ellerinize sağlık.