19 Şubat 2011 Cumartesi

MAYALI GÜL POHAÇA

Bu kadar tatlı tarifinden sonra galiba bir tuzlu iyi gidecek. Bu pohaçanın birde tatlı versiyonuda var ama o da daha sonraki tariflere kalsın artık. Yapımı gayet kolay ve görüntüsüde bir okadar şık. Davetlerde fark yaratmak isteyenlere duyrulur :)

MALZEMELER

250 gr tereyağı
3 cup süt
¼ tsp tuz
1 tsp şeker
½ paket instant maya
Aldığı kadar un
İÇİNE
Beyaz peynir
Maydanoz
ÜZERİNE Yumurta sarısı

Sütü ısıtıp ılıtalım. İçine mayayı ve şekeri ekleyip sıcak bir yerde kabarmaya bırakalım.
Unu derin bir kaba eleyelim. Ortasını havuz gibi açalım. Açtığımız havuza sırayla maya, eritilmiş tereyağı, süt ve tuzu ekleyip yoğuralım.
Hamurun üzerini örtüp bir sofra bezi yardımı ile sarıp sıcak bir köşede 1 saat kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp oklavayla açalım. Oluşan daireyi şekildeki gibi kesip içine hazırladığımız maydanozlu peynir karışımını bölüştürelim.(Tarifi zeytin, kırmızı biber gibi malzemeler ile zenginleştirebilirsiniz:) Sırayla resimdeki gibi katlayıp yağla kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.
Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayalım. Fırın ısınana kadar el pohaçaların el mayası da gelecektir. El mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: