10 Temmuz 2013 Çarşamba

ÇAM KOZALAĞI

Gecikmiş bir tarif daha. Ne zamandır elim bir türlü tarif yazmaya gitmedi. Biraz sıcakların verdiği rehavetten birazda misafir trafiğinden kaynaklandı bu gecikme.
Yaklaşık 3 hafta önce yaptım bu minik kozalakları. Bizim ufaklık ve ağabeyi bayıldı. Zaten böyle görselli tarifler en çok da çocuklar için değil mi?
Tarif miniklere yapıldı ama yayınlanması ramazana denk gelince bu senenin ilk tarifi de bu sefer çikolatalı oldu.
Hayırlı ramazanlar hepimize.
MALZEMELER
300 gr buğday gevreği(Pirinç patlağı)
80 gram tereyağı
4 yemek kaşığı bal.
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
Üzeri için 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Tereyağ ve çikolatayı birlikte benmari usulü eritelim. Kakaoyu ekleyip karıştıralım. Benmari kabını buhardan alıp balı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Eriyen çikolatalı tereyağının içine pirinç patlaklarınıda koyup karıştıralım.
Harcı bir miktar soğuyup katılaşması 15 dakika için buzdolabına alalım.
Buz dolabından çıkan karışımı kaşık yardımı ile limon sıkacağının arka kısmına doldurup biraz sıkıştıalım. Limon sıkacağını ters çevirip harcın çıkmasını sağlayalım.
Tüm kozalaklar bitince servis tabağına aktaralım. En son tabağımızı çikolataların erimemesi için buzdolabına kaldıralım.
Servis sırasında da üstüne pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık ve güzel olmuş.ellerinize sağlık.