25 Ekim 2011 Salı

FRANBUAZLI CHEESECAKE

Uzun zamandır dondurucuyu bekleyen franbuazlar görücüye çıktı nihayet.
Şöyle bol franbuaz dolgulu mis gibi bir cheesecake yapmak istiyordum ne zamandır.
Uzun bir arayış aşamasından sonra nihayetinde sevgili cenk'in limonlu cheescake'ini kendimce uyarlamaya karar verdim. Nede olsa dondurucuda zencefilli kurabiyelerim de mevcut.
Şimdi sadece ölçüyü benim kalıp ölçüme uyarlamak kalıyor bana.
Cheescake yapımı hakkında ip ucu isterseniz de bu yazımı mutlaka okuyun. 


TABANI:
160 gram kurabiye
90 gram toz badem
1 çorba kaşığı şeker
80 gram tereyağı, eritilmiş
HARCI:
400 gram labne peyniri
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü (vanilla extract)
2 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş
1 çorba kaşığı limon suyu
150 gram frambuaz/böğürtlen/karadut/vişne
*Harcın ipeksi bir kıvamda olması için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekli!!!!!!!!!
Fırını önceden 160 derecede ısıtalım.
24 cm'lik kelepçe kalıbımızın tabanını yağlı kağıt ile kaplayalım.
Kurabiyeleri  robottan geçirelim ve toz badem, şeker ve eritilmiş tereyağı ile karıştıralım.
Harcı kalıbımızın taban ve kenarlarına düzgünce eşit bir şekilde yayalım .
Kalıbımızı buzdolabına alıp eklediğimiz tereyağının donması için  15 dakika bekletelim.ve bir kısmınıda
Bu arada bir karıştırma kabında labne, krema ve şekeri iyice çırpalım.
Çırpma işlemi devam ederken sırasıyla yumurta, vanilya, limon suyu ve limon kabuğu rendesini karışıma iyice yedirelim. 
Kalıbımızı buzdolabından çıkartalım ve kurabiye tabanının üzerine harcı yayalım..
Fırına girmeden önce peynirli dolgu kısmına franbuazları aralıklı olarak yerleştirelim ve gömülmeleri için parmaklarınızla hafifçe bastırıp ve fırına verelim.
Cheescake'i 160 derecede 55-60 dakika pişirelim. Fıırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına geldikten sonra servis edeceğimiz kaba yerleştirip buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakalım.
Soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun..........