15 Ekim 2011 Cumartesi

ÇİKOLATALI TAHİNLİ BROWNİE

Havalar serinledi. Dolayısı ile kalori ihtiyacımız da arttı. İşte içinizi ısıtacak kahve yanında ikram edilecek bir tarif daha....

MALZEMELER

1 cup (250gr) tahin
1/2 cup(200gr) şeker
200 gr bittersweet çikolata
1 cup (200 ml) portakal suyu
1 cup (200gr) un
1 çay kaşığı kabartma tozu(una eklenecek)
Fırını 180 dereceye ayarlayalım ve çalıştırmaya başlayalım.
20*25 veya 24*24kKare bir fırın kabını hafifçe yağlayıp yağlı kağıt ile kaplayalım.
Çikolatayı benmari eritelim.
Karıştırma kabına tahin, şeker ve portakal suyunu alıp 1–2 dakika çırpalım.
Ilıyan çikolatayı da ekleyip tekrar çırpalım.
Elediğimiz unu kaşık yardımı ile ekleyip bir spatula yardımı ile çikolatalı karışıma yedirelim.
Hamur karışımını hazırladığımız fırın kabına alıp 20 dakika pişirelim.(Pişen brownie yumuşak olacak ama parmağımız ile bastırdığımızda çökmeyecek)
Fırından alıp soğutma telinde soğuduktan sonra streç folyoya sarıp buzdolabında bir gece dinlendirelim. Tabi sabredebilirseniz.
Servis etmeden önce kare dilimler halinde keselim.
Afiyet olsun
Tarif için hafifmutfağa teşekkürler.