18 Haziran 2011 Cumartesi

ELMA RULOSU

Evdeki kalan hamurlarımı nasıl değerlendirdiğimi anlatacağım bu yazıda sizlere....
Geçenlerde yaptığım   elmalı kurabiye 'den artan hamurumu derin dondurucuya kaldırmıştım.
Ve o günden beri aklımı meşgul ediyorlardı o kapalı minicik bölmeden çıkmak istiyorlardı.
Bu gün onların çağrısına yanıt verme günü:)
İşte görüntüsü....
Nasıl beğendiniz mi?

Eveeet şimdi yapılışına gelelim.
Hamuru buzdolabından çıkartıp bir gece buzdolabının alt bölümünde beklettim. Ardından merdane ile açıp elmalı içe ceviz ekleyip açtığım hamurun uzunlamasına olan kısmına bu harcı yerleştirdim. Hamuru rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında dilimledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirdim.
Afiyet olsun.....

2 yorum:

nesrin dedi ki...

Cok güzel düsünmüzsünüz, ellerinize saglik.

çiğdem dedi ki...

Lezzetindede diyecek yok inan.