Tart yok yok kek ay olmadı tartkek de olur:) Tamam buldum KEKSTRAAAAA.Evet ekstrası bol bir kek bu seferki tarif...
Nektarin. ve elma sevenler için hafif lezzetli bir tart kek.
MALZEMELER
KEK
2 yumurta
1/3 cup sıvı yağ
2/3 cup yoğurt
1/3 cup pudra şekeri
2 tbsp hindistan cevizi
1/4 tsp vanilya extrat
1 paket kabartma tozu
1+1/3 cup un
KREMA
1/2 kilogram temizlenip soyulmuş ve küp doğranmış nektarin/elma
1/2 cup toz şeker
1 cup süt
1 tbsp toz şeker
1 tbsp tepeleme un
ÜZERİNE
Franboaz sos(Ben FO marka kullandım)
Fırını fanlı olarak 175 dereye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Kek için yumurta ve pudra şekerini mikser ile çırpalım.
Sıvı yağ,yoğurt,un,hindistan cevizi,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeler karışana dek çırpalım.
Tart kalıbını yağlayıp karışımını döküp fırına verelim.
Nektarin ve elmayı tencereye alalım üzerine şekeri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Diğer bir tarafta tencereye 1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip pişirelim.
Nektarin piştikten sonra çatalla ezelim.Eğer suyu kalırsa bir kenara ayıralım.Keki bu meyve suyu ile ıslatalım.
Krema ile meyveleri karıştırıp mikser ile çırpalım.
Kekin üzerine de kremalı meyve sosunu dökelim. Sosun üzerine franboaz sosunu gezdirip keki süsleyelim.
Afiyet olsun....
Nektarin. ve elma sevenler için hafif lezzetli bir tart kek.
MALZEMELER
KEK
2 yumurta
1/3 cup sıvı yağ
2/3 cup yoğurt
1/3 cup pudra şekeri
2 tbsp hindistan cevizi
1/4 tsp vanilya extrat
1 paket kabartma tozu
1+1/3 cup un
KREMA
1/2 kilogram temizlenip soyulmuş ve küp doğranmış nektarin/elma
1/2 cup toz şeker
1 cup süt
1 tbsp toz şeker
1 tbsp tepeleme un
ÜZERİNE
Franboaz sos(Ben FO marka kullandım)
Fırını fanlı olarak 175 dereye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Kek için yumurta ve pudra şekerini mikser ile çırpalım.
Sıvı yağ,yoğurt,un,hindistan cevizi,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeler karışana dek çırpalım.
Tart kalıbını yağlayıp karışımını döküp fırına verelim.
Nektarin ve elmayı tencereye alalım üzerine şekeri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Diğer bir tarafta tencereye 1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip pişirelim.
Nektarin piştikten sonra çatalla ezelim.Eğer suyu kalırsa bir kenara ayıralım.Keki bu meyve suyu ile ıslatalım.
Krema ile meyveleri karıştırıp mikser ile çırpalım.
Kekin üzerine de kremalı meyve sosunu dökelim. Sosun üzerine franboaz sosunu gezdirip keki süsleyelim.
Afiyet olsun....
2 yorum:
çok lezzetli olmuştur sanırım:)
eline sağlık
sevgilerimle..
aa super fıkırmıs bu kek..pardon kekdegıl kekstra:)))))))))
Yorum Gönder