4 Mayıs 2011 Çarşamba

TATLI LİMONLU BAR

Yaz aylarında içimizi serinletecek bol limonlu tatlara ihtiyacımız var hepimizin. Bende bu ihtiyacı bir neze karşılayacak bir tarif yayınlıyorum bu gün. İster beş çayı ister kahvaltı sonrası istersenizde konuklarınıza ikram edebileceğiniz güzel bir tarif.
Tarif "Dünyanın en güzel kurabiyeleri"nden alınmıştır.
12 Adet bar için;
MALZEMELER
TART İÇİN
1+1/4 (150 gr)cup tam buğday unu
7 tbsp (90 gr) oda sıcaklığına getirilip küp doğranmış tereyağı
1/2 cup (50 gr) elenmiş pudra şekeri
LİMONLU SÜSLEMESİ İÇİN
2 adet yumurta
1 cup(175 gr) pudra şekeri
1 adet limonun ince doğranmış kobuğu ve suyu
1 tbsp(15 ml) tam buğday unu
1/4 tsp(2.5 ml) karbonat
üzerine serpmek içiin pudra şekeri
 Fırını 180 dereceye ayarlayalım ve çalıştıralım. 20*20 kare bir fırın kabının (Ben 21*21 kullandım) tabanına aynı ebatta yağlı kağıt serelim ve tepsinin kenarlarını hafifçe yağlayalım.
Un, tereyağı ve pudra şekerini mutfak robotunda malzemeler sert bir hamur kıvamını alana dek karıştıralım.Hamuru  tepsiye alıp eşit bir şekilde tahta kaşık yardımı ile yayalım. Üzerini düzleştirip 12-15 dakika altın sarısı rengini alana dek keki pişirelim. Fırından çıkartıp soğuması için bir kenara ayıralım.
Üst kat için yumurtaları bir kasede iyice köpürene dek çırpalım. pudra şekerini kaşık kaşık ekleyelim ve bu arada çırpmaya devam edelim
Un, karbonat ve limon kabuğu ile suyunu da ilave edip çırpalım. Sıvı karışımı ılıyan yarı pişmiş kekin üzerine dökelim. Yine altın sarısı rengini alana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Barları biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. Barı önce üç eşit parçaya ayıralım. Daha sonra uzun dilimleri dörde bölelim. Servis etmeden önce pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

limonlu olan herşeye ben varımm.ellerinize sağlık,harika görünüyorlar.

çiğdem dedi ki...

:))))))))))) Teşekkür ederim. Denerseniz yorum bırakmayı unutmayın bana da:)