5 Eylül 2016 Pazartesi

LEOPAR POĞAÇA

MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı yoğurt 
1/3 paket yaş maya (13gr)
Not: Orijinal tarif 1 paket ama ben maya tadını çok sevmediğimden ölçüyü azalttım.
1yemek kaşığı şeker 
1buçuk tatlı kaşığı tuz 
4-5 su bardağı un 
Üzeri İçin
1su bardağı su 
1su bardağı pirinç unu
1 tatlı kaşığı instantmaya
1yemek kaşığı şeker 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı Tuz

Ilık süt ve yaş mayayı karıştıralım ve 5 dakika bekletelim.
ardından şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyelim.
İlk olarak 4 su bardağı unu eleyerek ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek kalan unu yavaş yavaş ekleyip bir yandan yoğurmaya devam edelim.
Hamuru mayalayacağımız kaba aktaralım. Ben tupperware'in hamur mayalamak için kapaklı kaplarından kullanıyorum. Siz üzerini streçleyebilirsiniz. 
1 saat üzeri örülmüş olarak dinlendirelim.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
Yaklaşık 20 adet çıkıyor.
Hamurları yağlı kağıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Arı bir kapta su pirinç unu instantmaya toz şeker ve tuz karıştıralım. koyu  boza kıvamında olmalı. Gerekir ise pirinç unu ekleyebilirsiniz. Katı olur ise de su..
Bu arada fırını 195 dereceye ayarlayıp çalıştıralım.
Hazırladığımız pirinç unlu karışımdan hamur toplarının üzerine birer yemek kaşığı döküp yayalım.
Tepsiyi fırına alıp poğaçaların üzeri çatlayıp kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: