Daha önce ayva tatlımdan bahsetmişmiydim sizlerle?
Herkesin bildiği tarif tamam kabul ediyorum. Ama...bu tatlıyı çoookkkk seviyorum.
Bizim evde severek tüketilen bir meyve tatlıdır ayva tatlısı.
Ramazan ile de özdeşleşmiştir aslında. İftar sofrasına pek bir yakışır.
Hem hafifliği hem tadı hemde göz doldurması sebebiyle misafir ikramı olarakda göz doldurur. Mideler bayram eder....
Hadi sözü kısa kesip tatlımızı yapalım artık:)
Herkesin bildiği tarif tamam kabul ediyorum. Ama...bu tatlıyı çoookkkk seviyorum.
Bizim evde severek tüketilen bir meyve tatlıdır ayva tatlısı.
Ramazan ile de özdeşleşmiştir aslında. İftar sofrasına pek bir yakışır.
Hem hafifliği hem tadı hemde göz doldurması sebebiyle misafir ikramı olarakda göz doldurur. Mideler bayram eder....
Hadi sözü kısa kesip tatlımızı yapalım artık:)
MALZEMELER
4 adet AYVA
2 su bardağı ŞEKER(Her yarım ayvaya 1 yemek kaşığı olacak şekilde)
6adet karanfil
1.5 tbsp gıda boyası
Ayvaların çekirdekleri
Üzerine:KAYMAK,CEVİZ
Ayvaları ortadan ikiye bölelim, kabuklarını soyup çekirdekleri çıkartalım.
Çıkan çekirdekleri bir kenkenara ayıralım.
Ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletelim.
İkiye böldüğümüz ayvaları geniş bir tencereye dizelim.
Biraz ayva kabuğunu, çekirdekleri ve karanfilleri içine atalım.
Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökelim.
Gıda boyasını bir su bardağı su ile karıştırıp ayvaların üzerine dökelim.
Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edip ve ceviz eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun..