7 Şubat 2016 Pazar

KURU BÖRÜLCE SALATASI

Bu lezzetli malzemenin salatasını çok seviyorum. Malzemelerinin bir standardı yok bence. Kış aylarında benim yaptığım gibi kış sebzeleri ile yapıp tüketebilirsiniz. Malzemeleri artırabilir yada eksilte bilirsiniz. Tamamen damak zevkinize kalmış. Şimdi aklıma gelen ama benim eklemediğim bir kaç malzeme söyleyebilirim mesela...Kırmızı lahana, roka, sarı biber vs....
Yaz aylarında ise taze nane, taze fesleğen de ekleyip tam yaza uygun bir salata elde edilebilir. Tabi o zaman nar tanesi olamayacak salatanızda ama yine de lezzetinden kaybetmeyecek...
Son olarak ben haşladığım zaman biraz fazla haşlayıp dondurucuya da atıyorum. Böylece her daim ani gelen misafirler için elimin altında oluyor. Yalnız dondurucudan çıkartınca ısıtmak adına bir miktar sıcak suda bekletiyorum.Deneyeceklere kolay gelsin.
MALZEMELER
1bardak kuru börülce 8-10  adet salatalık turşusu
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet köy biberi

4-5 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1/3 demet maydanoz

1/3 demet dere otu
1/2 adet narın taneleri
1 adet küp doğranmış havuç
2-3 adet ince doğranmış yeşil soğan
1-2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı balsamik sirke

2  yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz

Önce kuru börülceyi bir taşım kaynatalım ve kara suyunu dökelim. 
Ardından börülceleri düdüklüde veya tencerede üzerlerini iki parmak geçecek kadar su koyarak iyice pişene kadar haşlayalım.
Börülceler piştikten sonra soğumadan tuz, zeytinyağ, nar ekşisi,limon ve balsamik sirkeyi ekleyelim. (Sıcakken ekleyince sosu daha iyi emiyor.) 
Turşu, kırmızı biber, köy biberini küp doğrayalım.
Ardından diğer salata malzemeleri ile birlikte kuru börülcelere ekleyelim.
Tüm malzemeleri güzelce harmanlayıp soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

HARİKA GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK