1 Şubat 2016 Pazartesi

HAMBURGER

Evde yapılan Hamburger mi?
Tarif İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü (İMSE) de workshopa katılıp öğrenen canım SEDENİM'den.
MALZEMELER
250 gr un
155 ml süt
13 gr tereyağı
13 gr yaş maya
6 gr tuz
13 gr sıvı yağ
26 gr şeker
1 adet yumurta beyazÜzerine sürmek için;
Yumurta sarısı

Mayayı süt ile karıştıralım.
Tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alıp 5-6 dk yoğuralım.
Hamuru 110-120 gr bezelere ayırıp yuvarlak şekil verelim ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.
Üzerlerine elimiz ile hafif bastırıp yassılaştırıp mayalanmaya bırakalım.
Hamurlar iki katına çıkınca
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 10-12 dakika pişirelim.
Eeeeveet sıra köftelerde;
MALZEMELER
3 adet hamburger köftesi için
300 gr (%70 dana%20 kuzu%10kuyruk yağı karışımı) kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam kekik
1/2 soğan
1 çay kaşığı worchester sos
1 çay kaşığı tuz
Tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım ve yoğuralım.
tüm malzemeler karıştıktan sonra kıymayı döverek (iki elimizle alıp tezgaha vurarak) kıvam verelim.
Kıma harcını üçe bölüp şekil verelim.
KARAMELİZE SOĞAN
Bir büyük soğanı jülyen doğrayalım ve kızgın tavaya atıp karamelize edelim. Tavayı kızdırmadan soğanlar atılırsa suyunu salacağı için karemelize olmayacaktır. bu nedenle kızgın tavaya atıp suyunu kendi içine hapsederek tavada pişirelim.
En son hamburgeri birleştirelim.
Hamburger ekmeğini ikiye keselim ve tavada ısıtalım.
Bir inci ekmeğin üzerine bir dilim marul, köfte,karemelize soğan,çedar peyniri yerleştirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: