2 Mayıs 2014 Cuma

ENGİNARLI PİLAV

Uzun zamandır tariflerim bekliyor. Ya çok yorgun oluyorum yada çok meşgul. Biliyorum bunlar bahane değil... Ama bahar yorgunluğuna uzun zamandır aksattığım spor da eklenince inanın elim bir türlü klavyeye gitmedi:(
Neyse ki kendimi affettireceğim. Bidolu tarifim var ve sırayla hepsini yayınlayacağım. Bugün önceliği sezonunun açılmış olması nedeniyle enginara verdim. Yanında da çok güzel bir fava tarifim var. Ben buralarda maalesef konservesi ile idare ediyorum. Eğer siz ulaşabilen şanslılardan iseniz ne mutlu size:)))
MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 dal taze soğan
3 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu da kullanılabilir)
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
3-4 adet konserve enginar(bulabilirseniz tazesi daha da güzel olur)
1 adet  orta boy havuç
1 adet limonun suyu
2 adet kesmeşeker
1 demet dereotu
1/3 su bardağı zeytinyağı.
 
Pirinci temizleyip yıkayalım. İçine bolca tuz ilave edip kaynar su döküp bir kenarda 30-40 dakika kadar bekletelim.
Taze soğanların sadece yeşil kısımlarını alıp incecik doğrayalım.
Konserve ya da taze enginarları kuşbaşı  dilimleyelim.
Kuru soğanı yemeklik incecik doğrayalım.
Havucu soyup yıkayalım ve tavla zarı formunda küp doğrayalım.
Pilavı yapacağımız yayvan tencereye zeytinyağını alıp kızdıralım. Hafifçe kızan yağa incecik yemeklik doğranmış kuru soğanları ve havucu aktarıp karıştırarak 2-3 dakika kadar kavuralım.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinci de ilave edip 4-5 dakika daha kavuralım. Üzerine sıcak suyu aktarıp tuz, şeker ve karabiberi serpiştirdikten sonra orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirelim.
Su kaynamaya başlayınca enginarları ve yeşil soğanı ilave edip karıştıralım. Limon suyunu da ilave edip ocağın altını kısalım.
Pilavı kısık ateşte pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirelim.
Suyunu iyice çeken pilavı ocaktan alalım. Tencerenin kapağını açıp üzerine incecik kıyılmış dereotu serpiştirelim ve üzerinden hafifçe karıştıralım. Üzerine kağıt havlu örttükten sonra tencerenin kapağını tekrar kapatarak en az 30 dakika demlendirelim.
Servisten önce pilavı karıştıralım.
Afiyet olsun.
Enginarın yanına en çok Fava yakışır..
Tarif için Tık Tık..
Tarifi harfiyen uyguladıktan sonra servis edeceğimiz tabağa alıp kaşık ile ara ara delikler açıp sızma zeytin yağını üzerine gezdirip dere otu ile süsleyelim.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik ve güzel bir pilav olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.