25 Mayıs 2014 Pazar

ELMALI PARFE

Elma ile kedi dilinin muhteşem uyumu...
İlk defa liseye giderken yapmıştım parfeyi. O zaman şantinin içine aklımıza ne geldiyse ekleyip dondurup yemiş idik. Pek bir sevilince uzun bir süre sürekli yapmıştık. Bugün elmalı bir parfe tarifim var sizler için.
Parfe kişinin damak tadına göre zenginleştirebileceği son derece lezzetli bir tatlı. Yaz günlerinde ayrı bir güzel gider...Deneyenler bilir.....
MALZEMELER
3 cup (rendelenmiş)elma
1/3 cup (75 gr.)şeker
3 tbsp (taze) limon suyu
1 tbsp(tepeleme) mısır unu
3 tbsp Su
1/3 cup (iri kırılmış) Ceviz
1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş)kabuğu
1 Paket Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml.)süt
8-10 Adet Kedi Dili Bisküvi

Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim.
Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirelim. Karışımı bir kaseye aktaralım ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyelim.
1 Su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayalım.
Krem şantinin içine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Baton kek kalıbımızı streç folyo ile kaplayalım ve uçlarını kalıbın kenarlarından 5-6 cm kadar sarkıtalım.
Krem şantili harcın yarısını tabana yayalım.
Üzerine kedi dillerini süt ile ıslatarak dizelim.
Kalan şantiyi de kedi dillerinin üzerine yayalım.
En son kalan kedi dilleri ile yine ıslatarak pastanın tabanını yapalım.
Bu pasta ters çevrilip ikram edileceği için tersten bir diziliş gerekiyor.
Kenarlardan sarkan streç ile kedi dillerinin üzerini kapatalım ve 1 saat buz dolabında (kedi dillerinin iyice yumuşaması için) bekletip derin dondurucuya kaldıralım. Bir gece de burada bekletip ikram edelim.
Afiyet olsun.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Cafeportakal Bahar Özçelik Erdoğan dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerine sağlık