5 Ağustos 2013 Pazartesi

HİNTPARE

Kaç gündür aklmıa düşmüş idi bu tatlı. Hafif gevrek tadını çok severim. Emine ablamda pek güzel yapar. Tarif ondan alındı.
Kalbura bastı, şekerpare ,hintpare...Aslında hamur olarak aynı olmasına rağmen farklı şekil verilip farklı adlandırılıyorlar. Hint pare hariç..Onun hamurunda eksta hindistan cevizi var.
MALZEMELER
250 gram margarin
1 cup irmik
1 cup hindistan cevizi
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1/4 tbsp vanilya extrat
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Şerbeti için; tencereye şeker  ve suyu alalım. 10 dakıka kadar kaynatalım. İndirmeye yakın limon suyu damlatıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alalım.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Oda sıcaklığında margarin, yumurta, irmik,hindistan cevizini genişce bir kaba alıp elimiz ile karıştıralım.

Kabartma tozu ve vanilya özütünü ilave edelim.
Unu azar azar ekleyelim. Bir yandanda yoğurmaya başlayalım.Yumuşak birhamur elde edelim.(ben yarım ölçü yaptım ve 20 silme yemek kaşığı/tbsp ölçüsü ile/un kullandım)
Hamuru bezelere ayırıp her bir bezeyi yuvarlayalım.(Ben yarım ölçü ile 20 adet beze yaptım.)
Her bir bezeye şekil verelim.Çatalla hamur toplarının üzerine çizik atalım.
Ayırdığımız yumurta sarısını hamurların üzerine sürelim.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar 25 dakika pişirelim. ben biraz kırmızı sevdiğimden fazladan pişirdim. Siz sevmezseniz 20 dakika da yeterli olur.
Fırından çıkan tatlı sıcak iken soğuk şerbeti dökelim.
Tatlı şerbetini çekince hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Umut Sepetim dedi ki...

Eşimin pek çok seveceği bir tarif :)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun..

Umut Sepetim dedi ki...

Eşimin pek çok seveceği bir tarif :)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun..

eylem ceylan dedi ki...

ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.