11 Haziran 2013 Salı

MISIRUNLU BEZELYE/PATLICAN KIZARTMASI

Daha önce pratik bir mısır ekmeği tarifi vermiş idim sizlere. Tavada çıtır çıtır bir lezzet idi.
Bu ise tam anlamı ile köylerde yapılan pufff köy ekmeği.
Yanına ise bezelye ve patlıcan kızartması eşlik edecek. Tabiki karadeniz usulu... Etli kızartmalık bezelyeleri (sultani Bezelye)yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra hafif rengi dönene kadar haşlayacağım.
 Tabiki patlıcanlarıda.....

Patlıcanlar nasıl bu şekli aldı derseniz;Küp doğramak üzere şeritlere ayırdığımız patlıcanların dip kısmını ayırmadan kesiyoruz.
Şimdi de haşladığımız sebzeleri kevgire alıp suyunu süzeceğiz.
Sıra geldi mısır ununa bulama kısmına.
Tuz ilave ettiğimiz mısır ununu genişçe bir kaba yada tepsiye yayacağız.
Sebzeleri mısırın üzerine alıp mısır ununun sebzelerin hertarafını kaplamasını sağlayacağız.
Mısır unlanan sebzeleri tavaya balık dizer gibi dizeceğiz.
(Bu arada bir tavsiye;orjinalinde yokur ama biz soğanı haka halka doğrayıp bezelyelerin üzerine yerleştiririz ve öyle kızartırız.Eezzetini kat kat artırdığını söylememe gerek yok sanırım.)
Ta taaaaa..............
Son olarak tavada dizdiğimiz sebzeleri arkalı önlü çok az bir sıvı yağ ile kızartacağız.
Yanınada en çok yakışan mısır ekmeğini unutmayıp sofrayı karadeniz yemekleri ile donatacağız.
MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayalım.
Bütün malzemeler mikser ile iyice çırpalım.Yuvarlak bir tepsiyi yada borcamı yağlı kağıt ile kaplayalım. Hamuru tepsiye aktaralım.
Tepsiyi fırına verip ekmeği 45 dakika pişirelim.
Ekmek ılıyınca da kalıptan çıkartalım.
Afiyet olsun..

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Sebzelerde süper,mısır ekmeğide..olsada yesek..ellerinize sağlık..

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Ellerinize sağlık...:)

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Ellerinize sağlık...:)