Sevgili melihanın çok güzel bloğu var. Bloğunda da harika tarifler ve görseller...Uğramanızı tavsiye ederim. Bir uğrayıp çıkamayacağınız kadar güzel çünkü:) ben kendisinden ödünç aldığım bir tarifi sizlerle paylaşacağım.
BİTLİ KURABİYE
Tarifin ismi ilk önce itici gelebilir size. Ama inanın kavrulmuş susamın bu kurabiyeye verdiği tat paha biçilemez.
MALZEMELER
1 paket oda sıcaklığında margarin(tereyağı ile denemeyin dağılıyorlar)
BİTLİ KURABİYE
Tarifin ismi ilk önce itici gelebilir size. Ama inanın kavrulmuş susamın bu kurabiyeye verdiği tat paha biçilemez.
MALZEMELER
1 paket oda sıcaklığında margarin(tereyağı ile denemeyin dağılıyorlar)
1 cup pudra şekeri
1/2 cup sıvı yağ
1 cup nişasta
1 cup kavrulmuş susam
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 paket kabartma tozu
2+1/2 cup un
Susamları orta ateşte, yağsız bir tavada, tavayı sürekli sallayarak mis gibi kokular çıkana kadar veya bir tepsiye yayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika boyunca pişirerek kavuralım ve soğuması için bir kenara ayıralım.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Susamları orta ateşte, yağsız bir tavada, tavayı sürekli sallayarak mis gibi kokular çıkana kadar veya bir tepsiye yayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika boyunca pişirerek kavuralım ve soğuması için bir kenara ayıralım.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Fırın tepsimizi yağlı kağıt ile kaplayıp kenara ayıralım.
Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini çırpalım.
Sıvıyağ ve soğumuş susamı ekleyip karıştıralım.
Nişasta, un, vanilya özütü ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralıp yoğurmaya başlayalım.
Sıvıyağ ve soğumuş susamı ekleyip karıştıralım.
Nişasta, un, vanilya özütü ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralıp yoğurmaya başlayalım.
Hamur toparlanınca elimiz ile cevizden büyük parçalar kopartıp yuvarlayalım.Şekillenen kurabiyeleri tepsiye dizelim.
Kurabiyeleri üzerleri beyaz kalacak şekilde 25 dakika pişirelim.
Tepsimizi kurabiyeerin soğuması için uygun bir köşeye alalım. Kurabiyeler tamamen soğumadan tepsiden alınmamalı çünkü çok kırılgan bir kurabiye. Tamamen soğumadan çıkarılır ise dağılma ihtimalleri var:(
Afiyet olsun.
9 yorum:
Merhaba canım,
Bayılırım susamlı kurabiyeye ellerine sağlık. Bloğunu severek takip ediyorum bana da beklerim. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık...Gerçekten güzel bir tarif.Bende denemiştim.
kıyır kıyır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Trifiniz oldukça ilginç geldi,ama içindeki malzemelerle eminim harika bir tarif olur.Ellerinize sağlık.
Vakit bulursanız benm bloguma da beklerm :)
http://sema-semanngunlugu.blogspot.com/
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. İlk defa görüyorum bu kurabiyeyi. Vaktim olursa bugün denemeye çalışacağım, olmazsa haftaya artık. :)
Ben deneyimleme fırsatı buldum . Hakikaten çok lezzetli :-)
2.5 cup una ragmen kivam almadi benim hamurum. Ben de 3.5 yaptim sonuç harika 😋
Elvancığım bazen undan una fark olabilir. Afiyet olsun..
www.boyleolur.com
Yorum Gönder