2 Eylül 2012 Pazar

ÇİKOLATA DOLGULU TART BAR

MALZEMELER
TART HAMURU İÇİN
320 GR(2+1/3 cup)  bardak un
1 yumurta
175 gr yumuşak tereyağ
1/3 cup toz şeker
KARAMEL DOLGU İÇİN
1 cup esmer şeker
90 gr tereyağ
2 kutu  süt kreması
ÇİKOLATA DOLGU İÇİN
160 gr bitter çikolata
80 gr beyaz çikolata
Önce çikolata dolgumuzu yapalım.
Bunun için genişçe bir tavaya şeker ve tereyağını alıp ocağın altını orta ateşte açalım.  Tüm malzeme eriyince kremayı ekleyelim ve yaklaşık 10 dk. boyunca karıştırarak sos koyulaşıp göz göz olana dek pişirelim. Bitter çikolataları kırıp pişmekte olan sosa ekleyelim. Çikolata eriyip karışım homojen bir hal alınca sosu bir kenara ayırıp soğutalım.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
Tart hamuru için tüm malzemeleri yoğuralım. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalı.
 25 cm ebadında yuvarlak borcam tepsisini yağlı kağıt ile kaplayalım. Böylece barlar kolayca tepsiden çıkacak.
Hamurumuzu borcama elimiz ile yayalım.
borcam tepsisini fırına alıp tart hamuru pembeleşene dek 20 dakika pişirelim.
Fırından çıkıp hafifçe ılıyan tartımızın üzerine çikolata sosu dökelim.
40 gr beyaz çikolatayı benmari eritip çikolata sosun üzerine aralıklı olarak çikolata sosdan damlatalım. Ardından bir kürdan yardımı ile beyaz çikolataların üzerinden geçip şekil verelim.  
Tartı buzdolabına kaldırıp çikolatalı sos donana dek 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok lezzetli bir tart olmuş,ellerinize sağlık..tarif defterime eklendi bile..sevgiler.

Melike - Habibe dedi ki...

şekil süper olmuş eline sağlık :) zebra kek için bu şekli denicemm

Unknown dedi ki...

Tam bir pomba olmuş... Immmmm...Yanında nescafe ne iyi gider.

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok güzel görünüyor,iştah açıcı:-)
Çikolatalı olan lezzetlerin böyle parlak görüntüsü daha bir albenili hale getiriyor.
ellerinize sağlık.

FATMA ÇELİK dedi ki...

Nefis görünüyor eline sağlık

Oglak Kizlari dedi ki...

Dayanılmaz bir görüntü olmuş.
Elinize sağlık.

Bitmiş anne Çiğdem