6 Nisan 2011 Çarşamba

HAVUÇLU CEVİZLİ MUFFİN

Tarif sevgili burçinden alınmıştır.
Bu keki denemek için seçmemdeki en önemli neden içerisindeli yumurta sayısı. Sizinde benim gibi yumurtayla arası pek iyi olmayan arkadaşlarınız varsa veya bizzat kendiniz de böyleyseniz bu tarifi çok seveceksiniz.Yumurta sayısı bu kadar az olan bir kek ilk başta beni biraz düşündürmüştü ama sonucu görünce pek bir memnun kalarak sizlerle de paylaşmaya karar verdim.. Vee işte yumurtası az lezzeti bol Muffinimiz efendim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..
MALZEMELER
Oda ısısında yumuşatılmış 175 gr tereyağı
2/3 cup(100 gr) esmer şeker
1 Adet yumurta
2 tsp su
2 cup ince rendelenmiş havuç
1/2 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tbsp tarçın
1 tbsp hindistan cevizi
1 pinch deniz tuzu
1/2 cup ince dövülmüş ceviz
1.5 cup un
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Muffin kalıplarının içine kağıt kalıpları yerleştirip bir kenara ayıralım.
Şeker ve tereyağını düşük hızda mikser ile çırpalım. Bu işlemi yağ ve şeker krema kıvamını alıncaya dek sürdürelim.
Yumurtaları ayrı bir yerde hacmi iki katına çıkana dek çırptıktan sonra su ile birlikte kremalaşmış karışıma ilave edelim.
Bu aşamadan sonra mikseri bir kenara bırakıp tahta kaşık yardımı ile havucu kremaya yedirelim.
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırıp ayrı bir yerde eleyelim. Bir önceki karışıma ilave edip hamuru homojenize edelim. Biraz kalın bir kek hamuru olmalı.
En son cevizi ekleyip tekrar karıştıralım.
Muffin kaplarının 2/3 ünü kek ile dolduralım.Fırında 30 dakika pişirip soğutma teline alalım.
Afiyet olsun..

1 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Bir havuçlu kek sever olarak yazıyorum.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık

Sevgiler