27 Haziran 2016 Pazartesi

REYHAN ŞERBETİ

Osmanlıda sıkça kullanılırmış bu şerbet. Hazmı kolaylaştırması ramazan için tercih edilmesinin en büyük sebebi olsa gerek. Ben reyhanın her halini severdim ama şerbeti e harika oluyormuş. Ramazan nedeniyle bardaklarda size sunumu fotoğraflayamadım ama en kısa sürede o da olacak. Şimdiden kolay gelsin yapacak olanlara.
MALZEMELER
1 demet mor reyhan
1 litre kaynamış su
5 kaşık tepeleme toz şeker ( bir su bardağına bir kaşık)
2 çubuk tarçın
1 adet limon 
3-4 adet karanfil
Reyhan güzelce yıkayalım...
Elle iri parçalar halinde bir sürahimizin içine alalım..
İçine tarçın şeker, karanfil ekleyelim.
Limonun suyu sıkalım ve dörde bölerek kabuklarıyla beraber reyhanların içine atalım.
Üzerine kaynamış su ilave edip demlemeye bırakalım.
Bi kaç saat içinde rengini tadını suya geçiriyor.Benim gibi  vaktiniz varsa 3-4 saat bekletebilirsiniz.
Süre sonunda süzüp saklayacağım şişelere alalım.
Şerbet oda sıcaklığına ulaşınca dolaba alıp soğutalım.
Servis sırasında buz ve limon dilimleri ile süsleyelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: