Bezelye mevsimi geldi geçiyor. Bir iki hafta sonra pazarda bulmak hayli zorlaşacak. Daha önce sizlere mısır unlu kızartmasını paylaşmıştım. Bu günde yine yöremin lezzeti sultani bezelyenin kavurmasını yaptım. Taze sarımsak yaprakları ile lezzeti bir kat daha arttı. Tarif sevgili arkadaşım Tüli'den. Daha doğrusu annesinden. Teşekkürler bu güzel tarif için.
MALZEMELER
Yarım kilo sultani bezelye
4-5 dal dereotu
1 adet kuru soğan
1 adet taze sarımsağın yeşil dalı
Zeytinyağı, tuz,karabiber
Bezelyeyi ayıklayıp temizledikten sonra yıkayıp süzelim. Buharda yada çok az su ile haşlayalım. Bezelyeler diriliğini henüz kaybetmiş iken haşlama işini sonlandıralım ve süzelim.
Soğanı tavla zarı doğrayalım.
Sarımsağı ince ince kıyalım.
Yemeği pişireceğimiz tencereyi ocağa alıp soğan ve sarımsağı zeytin yağında kavuralım.
Ardından karabiberi ilave edip bir iki çevirip bezelyeleri ilave edelim.
Yemeği ara sıra karıştırarak kavuralım. Pişen yemeğimize kıydığımız dere otunu ilave edip altını kapatalım.
Ilık olarak servis edelim.
MALZEMELER
Yarım kilo sultani bezelye
4-5 dal dereotu
1 adet kuru soğan
1 adet taze sarımsağın yeşil dalı
Zeytinyağı, tuz,karabiber
Bezelyeyi ayıklayıp temizledikten sonra yıkayıp süzelim. Buharda yada çok az su ile haşlayalım. Bezelyeler diriliğini henüz kaybetmiş iken haşlama işini sonlandıralım ve süzelim.
Soğanı tavla zarı doğrayalım.
Sarımsağı ince ince kıyalım.
Yemeği pişireceğimiz tencereyi ocağa alıp soğan ve sarımsağı zeytin yağında kavuralım.
Ardından karabiberi ilave edip bir iki çevirip bezelyeleri ilave edelim.
Yemeği ara sıra karıştırarak kavuralım. Pişen yemeğimize kıydığımız dere otunu ilave edip altını kapatalım.
Ilık olarak servis edelim.
1 yorum:
nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder