Sebzeli köfte yemekleri hep renklerinin çokluğu ile beni cezbetmiştir. Bu günde Ramazanın ilk günü olması sebebiyle değişik bir tat arayışına girdim yine. Evdeki konserve enginar elime geçince internette Google amcama bir danıştım. Etli enginar olur mu diye. O kadar çok tarif vardı ki şaşırdım. Etin sebzeme yakıştığını öğrenince içim daha bir rahat olarak yaptım yemeğimi. Sonuç mu? İnanın bilmiyorum. Akşama hep beraber öğreneceğiz. Sonucu sizlerlede paylaşmayı unutmayacağım elbette:))).
Sebzeleri siz dilediğinizce çeşitlendirebilirsiniz. ben kendimce en yakışanları bir araya getirdim. Dilerseniz patates de ekleyebilirsin iz. Ben bu gün daha önce sizlerle paylaştığım bir patates tarifini yaptığım için ilave etmedim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hayırlı Ramazanlar..
Malzemeler
400 gram kıyma 1 adet soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
3 adet havuç 2-3 adet taze sarımsak
10-12 adet arpacık soğan 2 adet kapya biberi
5 adet enginar
1 su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı biber salçası Kıymayı geniş bir kaba alalım. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip yoğuralım. Hazırladığımız harçtan köfteler hazırlayıp kenara ayıralım. Diğer taraftan, havuçları temizleyip uzunlamasına dörde bölelim ve 3-4 cm uzunluğunda doğrayalım. Sarımsakları temizleyip küp doğrayalım.
Arpacık soğanları temizleyelim.
Enginarları üçgen parçalar halinde doğrayalım.
Biberi de halka doğrayalım.
Sıvıyağı kızdırıp arpacık soğan, biber, havuç ve bezelyeyi ilave edelim. Sebzeler yarı yarıya yumuşadığında enginarı ekleyelim. Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edelim. Tuzunu e baharatlarını ekleyelim. Enginarlar yumuşamaya başlayınca ocaktan alalım.
Hazırladığımız köfteleri bir fırın tepsisine dizelim.
Aralarına da sebzeli karışımı serpiştirelim. Üzerine salçalı su gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteler pişene kadar pişirip sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun..
Sebzeleri siz dilediğinizce çeşitlendirebilirsiniz. ben kendimce en yakışanları bir araya getirdim. Dilerseniz patates de ekleyebilirsin iz. Ben bu gün daha önce sizlerle paylaştığım bir patates tarifini yaptığım için ilave etmedim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hayırlı Ramazanlar..
1 çorba kaşığı galeta unu
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
3 adet havuç
10-12 adet arpacık soğan
5 adet enginar
1 su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı biber salçası
Arpacık soğanları temizleyelim.
Enginarları üçgen parçalar halinde doğrayalım.
Biberi de halka doğrayalım.
Sıvıyağı kızdırıp arpacık soğan, biber, havuç ve bezelyeyi ilave edelim. Sebzeler yarı yarıya yumuşadığında enginarı ekleyelim. Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edelim. Tuzunu e baharatlarını ekleyelim. Enginarlar yumuşamaya başlayınca ocaktan alalım.
Hazırladığımız köfteleri bir fırın tepsisine dizelim.
Aralarına da sebzeli karışımı serpiştirelim. Üzerine salçalı su gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteler pişene kadar pişirip sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun..
1 yorum:
Çigdemcim nefis görünüyor,ellerine sağlık.Hayırlı Ramazanlar..
Yorum Gönder