En sağlıklı patates kızartması tarifini veriyorum size. İster kahvaltıya yapın çocukları sevindirin, isterseniz de garnitür olarak yemeklerin yanına. Akşam işlerinizi bitirip şöyle bir balkon sefası yaparken bira eşliğinde de nefis olur.
Kızartmanın ocağınızda ve tavanızda oluşturacağı bulaşık külfetinden de kurtulmuş olacağınızı hatırlatmama gerek yok sanırım:)
Tarif için "Umut Sepetim" e teşekkürler. Ben kendi yorumumu katmayı ihmal etmedim tabiki. Pazardan aldığım taze kekikler ile de ayrı bir lezzetli oldular:)
MALZEMELER
5 adet patates
1/3 cup sızma zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze kekik
Taze biberiye
Karabiber taneleri
Pul biber
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 220 derecede patatesleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
Kızartmanın ocağınızda ve tavanızda oluşturacağı bulaşık külfetinden de kurtulmuş olacağınızı hatırlatmama gerek yok sanırım:)
Tarif için "Umut Sepetim" e teşekkürler. Ben kendi yorumumu katmayı ihmal etmedim tabiki. Pazardan aldığım taze kekikler ile de ayrı bir lezzetli oldular:)
MALZEMELER
5 adet patates
1/3 cup sızma zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze kekik
Taze biberiye
Karabiber taneleri
Pul biber
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim.
Patateslerin kabuklarını soyup, mümkün olduğunca ince bir şekilde dilimleyelim ve patatesin bütünlüğünü bozmadan fırın tepsisine yerleştirelim.
Tüm patatesleri yerleştirdikten sonra,üzerine baharatlarını serpiştirip zeytinyağını üzerine gezdirelim.Önceden ısıtılmış 220 derecede patatesleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder