New
York’daki Magnolia Pastanesi’nin ünlü pudingi. Ünü tabiî ki o pastaneyle sınırlı kalmamış ve tüm dünyayı sarmış. Çilekli
Magnolia. Nilla wafers adındaki tereyağlı bisküvi kırınıtıları ile servis
ediliyor. Tabi bizim bu bisküviyi bulmamız zor olduğundan burçak bisküvi ile
yapmış çoğu site. Biraz alengirli tarifler de mevcut basit pratik olanları da. İlk sevgili Umut sepetimde gördüm tarifi ve biraz araştırıp şu sitede karar kıldım. Tarifi hem çikolatalı hem sade yaptım. Eşim ve ben söz
konusu kakaolu tatlar olunca pek anlaşamıyoruz çünkü. Eğer ev ahalisi beğenirse
muzlusunu da denemek istiyorum. inşallah tam not alırda devamı gelir bu
tatlının. Zira pek bir övülüp ballandırılıyor…
Magnolia networktaki pastanesinde şu görselde satılıyor merak eden için netten buldum.
Ben aynı malzemeyi ikiye bölüp yarısını çikolatalı yaptım yarısını sade:) aşağıdaki tarif çikolatalı için.
MALZEMELER
1 kilogram süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
2 tatlı kaşığı vanilya extrat 1 paket 200 ml'lik süt kreması
2 paket eti burçak bisküvi
1 kilo çilek
80 gr bitter çikolata
Çikolatayı benmari usulü eritelim ve bir kenara ayıralım.
Çilekleri yıkayıp kurumaları için havlu peçete üstüne alalım, kuruduktan sonra yarım santim kalınlığında dilimleyelim.
Ben aynı malzemeyi ikiye bölüp yarısını çikolatalı yaptım yarısını sade:) aşağıdaki tarif çikolatalı için.
1 kilogram süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
2 tatlı kaşığı vanilya extrat
2 paket eti burçak bisküvi
1 kilo çilek
80 gr bitter çikolata
Çikolatayı benmari usulü eritelim ve bir kenara ayıralım.
Çilekleri yıkayıp kurumaları için havlu peçete üstüne alalım, kuruduktan sonra yarım santim kalınlığında dilimleyelim.
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirelim.
Sütü, yumurta sarılarını, nişastayı, unu ve toz şekeri bir tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim ve puding kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ateşten alalım.
Çikolatayı bu aşamada ekleyip pudinge yedirelim.
İlk sıcaklığının geçmesi için ocaktan aldıktan sonra da 1-2 dakika karıştırıp süt kreması ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım.
Servis yapacağımız kaseleri sıralayalım, kaselerin dibine birer çorba kaşığı robottan geçirdiğimiz bisküvileri koyalım.
Kaselerin kenarlarına çilekleri sıralayıp ortalarına pudingden yeterli miktarda koyalım.
Pudingin üstüne tekrar 1 çorba kaşığı bisküvi koyup ve yine çilek sıralayalım.
Sonra yine biraz puding ve en son bisküvi ile tamamlayanım.
Oda ısısına gelince üzerlerini alüminyum folyo ya da streç film ile kapatıp buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzerlerine çilek dilimi ile süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun…
2 yorum:
olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder