21 Haziran 2016 Salı

YOĞURT TATLISI

Şimdide klasik bir tatlım var. Çoğu insan için eski bir tat olabilir bu. Benim için ise çok ama çok yeni.Farklı tatların peşinde koşarken gözümüzün önündeki leziz hafif tadı kaçırıyormuşum meğer. Neyse zararın neresinden dönersen kardır değil mi?
MALZEMELER
*5 adet yumurta
*5 kahve fincanı şeker
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika iyice köpürene dek çırpalım.
*2 dolu çorba kaşığı yoğurt
*1 kahve fincanından yarım parmak eksik sıvıyağ
Köpüren şeker ve yumurtaya spatula yardımı ile yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim.
*5 silme fincan un
*1 paket kabartma tozu
Harca önce 4 fincan unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Hamur koyu ama akışkan bir hamur olmalı. Çok cıvık ise kalan unu da ekleyelim. Bu aradaki fark unları sıvı kaldırma kapasitesinden kaynaklanıyor.
Keki 160-170 Derecede 25-30 dakika üzeri kızarana dek pişirelim.
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker(2,5 kullandım)
*4,5 su bardağı su
*1/2 limon suyu
su ve şekeri tencereye koy. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dakika daha şerbeti kaynatalım. Limon suyunu ilave edip soğuması için bir kenara ayıralım.
Kekimiz pişince ilk harı geçene dek (3-5dk) bekleyip kek sıcak iken şerbeti soğuk olarak yavaş yavaş yedire yedire dökelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: