Benim gibi işkembe ve benzeri çorbaları içemeyenlere öncelikle söyleyeyim. Adı yalancı işkembe ama işkembenin yakınından bile geçmiyor aslında bu çorba. Adı değil ama görüntüsü andırdığı için verilmiş bir isim olsa gerek. Meyaneli çorbaları çok sevdiğim için adına değil tadına takıldım ben...
Ramazan sofralarına gayet yakışacak bir tavuk suyu çorba alternatifi arıyorsanız bu çorba size göre.
Kolay gelsin, deneyip yapacaklara...
MALZEMELER
Meyanesi için;
1 yumurta sarısı
1 tepeleme kaşık un
1 limonun suyu
Su
Çorba için;
2 lt kaynamış su
2 su bardağı tavuk suyu
1/2 çay bardağı tel şehriye
2 adet haşlanıp didilmiş tavuk göğsü
Tüm meyane malzemelerini bir kasede karıştırıp çırpalım. Su ile kalın olan meyaneyi açalım.
Tavuk suyunu ve suyu derin bir tencereye alalım.
Ocağın altını açalım tencereyi alalım.
Çorbanın suyunu kaynatmaya başlayalım.
Kaynayan çorba suyunun altını kısalım ve içinden bir kepçe meyaneye ekleyelim. Böylece meyaneyi hafif ısıtalım. Bu şekilde ısınan yumurta çorbaya eklenirken kesilmeyecek ve daha pürüzsüz bir çorbamız olacak. Ilıyan meyaneyi çorbaya yavaş yavaş bir yandan da karıştırmaya devam ederek yedirelim.
Şehriyeyi ilave edip çorbanın altını açalım ve karıştırarak hem şehriyeleri pişirelim hem de çorbayı kaynatalım.
Kaynayan çorbaya tavuk parçalarını da ekleyip biraz daha karıştırıp tüm malzemelerin birbirine özlenmesini sağlayalım.
Bu aşamada arzuya göre bolca nane ekleyip çorba kıvam alınca altını kapatalım.
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Ramazan sofralarına gayet yakışacak bir tavuk suyu çorba alternatifi arıyorsanız bu çorba size göre.
Kolay gelsin, deneyip yapacaklara...
MALZEMELER
Meyanesi için;
1 yumurta sarısı
1 tepeleme kaşık un
1 limonun suyu
Su
Çorba için;
2 lt kaynamış su
2 su bardağı tavuk suyu
1/2 çay bardağı tel şehriye
2 adet haşlanıp didilmiş tavuk göğsü
Tüm meyane malzemelerini bir kasede karıştırıp çırpalım. Su ile kalın olan meyaneyi açalım.
Tavuk suyunu ve suyu derin bir tencereye alalım.
Ocağın altını açalım tencereyi alalım.
Çorbanın suyunu kaynatmaya başlayalım.
Kaynayan çorba suyunun altını kısalım ve içinden bir kepçe meyaneye ekleyelim. Böylece meyaneyi hafif ısıtalım. Bu şekilde ısınan yumurta çorbaya eklenirken kesilmeyecek ve daha pürüzsüz bir çorbamız olacak. Ilıyan meyaneyi çorbaya yavaş yavaş bir yandan da karıştırmaya devam ederek yedirelim.
Şehriyeyi ilave edip çorbanın altını açalım ve karıştırarak hem şehriyeleri pişirelim hem de çorbayı kaynatalım.
Kaynayan çorbaya tavuk parçalarını da ekleyip biraz daha karıştırıp tüm malzemelerin birbirine özlenmesini sağlayalım.
Bu aşamada arzuya göre bolca nane ekleyip çorba kıvam alınca altını kapatalım.
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerinize sağlık,nefis bir çorba oluyor..afiyetle..sevgiler..
İki gün önce bu şorbayı yapmıştım. senin de ellerine sağlık.
Ramazan Bayramın mübarek olsun.
Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
Sevgiler...
Yorum Gönder