Yapıp da yayınlayamadığım bir tarif var bugün. Bende bir üşengeçlik bir rehavet var ki hiç sormayın. Bu sene kış beni iyice uyuşturdu. Önce uzun bir süre grip ile boğuştum. Ardından çok önceden planlamış olduğum geziler... Gelir gelmez planlı arkadaş ziyaretleri... Ve yine günlük hayatın koşuşturması. Şöyle dönüp geriye baktığımda hiç bir şey yapılmamış hissi. Ama günler bir şekilde dolu dolu da geçiyor. İşte böyle haller içinde yaptığım tarifleri sadece bir klasöre ismi ile atıp bekletim bunca zaman.
Silkinme ve bloğumla tekrar haşır neşir olma vakti şimdi ise. Belki farkettiniz. Bloğumun sağ tarafında artık bir "Facebook" sekmesi var on gündür. Artık tariflerimi oradan da izleyebilecek, benimle iletişime geçebileceksiniz. Ben de sizlerle tabiiii:)
Tarife gelince bu aralar elimden düşmeyen kitabım "Beyaz Fırından Yeni Çıkmış Kurabiyeler" kitabımdan yine.
Ölçü tablosu;
Su bardağı=240 ml cup ölçüsü
Yemek kaşığı=15ml tbps ölçüsü
MALZEMELER
22O gr un(2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik)
70 gr pudra şekeri (1/2 su bardağı)
50 gr bitter çikolata
150 gr oda sıcaklığında tereyağı (3/4 su bardağı)
2 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta akı
120 gr şeker(1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
Fırını 160-165 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
Fırın tepsisine çok hafif yağ sürüp unlayıp hazırlayalım.
Çikolatayı Benmari eritelim.
Un ve pudra şekerini eleyip tereyağını ilave edelim. Bir güzel karıştıralım.
Yumurta sarılarını tek tek ilave edip her seferinde karışıma yedirmek için karıştıralım.
Hamuru çikolatayı da ilave edip 1-2 dakika yoğuralım.
Hamura rulo şeklini verip streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Süre sonunda hamurun her tarafını yumurta sarısı sürüp şekere bulayalım.
Buzdolabında 20-25 dakika daha bekletip 1 cm kalınlığında dilimleyelim.
Kurabiye hamurlarını fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve 20 dakika pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım. Bu aşama çok önemli. Çünkü kurabiyeler fırından çıktığı sırada çok kırılgan oluyor.
Afiyet olsun.
Silkinme ve bloğumla tekrar haşır neşir olma vakti şimdi ise. Belki farkettiniz. Bloğumun sağ tarafında artık bir "Facebook" sekmesi var on gündür. Artık tariflerimi oradan da izleyebilecek, benimle iletişime geçebileceksiniz. Ben de sizlerle tabiiii:)
Tarife gelince bu aralar elimden düşmeyen kitabım "Beyaz Fırından Yeni Çıkmış Kurabiyeler" kitabımdan yine.
Ölçü tablosu;
Su bardağı=240 ml cup ölçüsü
Yemek kaşığı=15ml tbps ölçüsü
MALZEMELER
22O gr un(2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik)
70 gr pudra şekeri (1/2 su bardağı)
50 gr bitter çikolata
150 gr oda sıcaklığında tereyağı (3/4 su bardağı)
2 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta akı
120 gr şeker(1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
Fırını 160-165 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
Fırın tepsisine çok hafif yağ sürüp unlayıp hazırlayalım.
Çikolatayı Benmari eritelim.
Un ve pudra şekerini eleyip tereyağını ilave edelim. Bir güzel karıştıralım.
Yumurta sarılarını tek tek ilave edip her seferinde karışıma yedirmek için karıştıralım.
Hamuru çikolatayı da ilave edip 1-2 dakika yoğuralım.
Hamura rulo şeklini verip streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Süre sonunda hamurun her tarafını yumurta sarısı sürüp şekere bulayalım.
Buzdolabında 20-25 dakika daha bekletip 1 cm kalınlığında dilimleyelim.
Kurabiye hamurlarını fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve 20 dakika pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım. Bu aşama çok önemli. Çünkü kurabiyeler fırından çıktığı sırada çok kırılgan oluyor.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Kurabiyenizi çok merak ettim çikolata aldiktansonra deniycem.ama kurabiye hamurunu hazırlarken fırını açıp 1saat 25 dk çalışır durumdami olacak acaba...Elif
Canım kurabiyeyi sıcak fırına koyacağız. Enson dolaptan çıkarttıktan sonra fırını çalıştırman yeterli olacaktır.Kolay gelsin..
Ellerinize sağlık. Tariflerinizde, tariflere ait resimlerde çok güzel. :)
çok güzel gözüküyor eminim tadı da öyledir çikolatalı olur da güzel olmaz mı?
Harika görünüyor nefiiss
Ellerinize sağlık
Yorum Gönder