13 Temmuz 2013 Cumartesi

HANIMAĞA ÇORBASI

Mevsim yaz olsada Ramazan sofralarının baştacıdır çorba.
Ama hangi çorba?Hep aynı çorbaları evirip çevirip içmekten sıkılmayın diye değişik bir çorba yaptım sizlere. Tabi kendimede:)
Malzemeler basit her evde olan şeyler. Yapımı mı o dahada basit. Hele bizim gibi bazı malzemeleri(Mercimek,nohut,barbunya vs.) bolca haşlayıp buzlukta her daim bulunduruyor iseniz çok daha kolay.
Nasıl görüntü sizi cezbetti mi? Ne yalan söyleyeyim ben akşamı iple çekiyorum....
Hem besleyici..
Hem hafif..
Hem de leziz...
Çok kafiyeli oldu değil mi?
Yapmaya karar verdiyseniz buyrun o zaman tarife.
Ama önce bir görsel daha...
Bir dip not,orjinal tarif de pul biber yok. acı sevmeyenler eklemese de olur.
MALZEMELER
1,5 su bardağı erişte
1 su bardahı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeterince tuz, pul biber

Soğanı minicik küp doğrayalım.
Doğradığımız soğanları sıvı yağ ile tencereye alıp kavuralım.
Soğanlar pembeleşince salçaları ekleyelim ve kavuralım.
6su bardağı sıcak suyu azar azar bir yandan karıştırarak ekleyip salçanın suda tamamen erimesini sağlayalım.
erişte ve haşlanmış nohutu ekleyip erişteler pişirelim.
Tereyağını bir tavaya alıp nane ve pul biber yağda yakıp çorbaya ilave edelim.
afiyet olsun.
 

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

iftar içi harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.